Menu English

Rotterdam IoT 2020 gaat niet door

Thema en programma schuiven door naar 2021
23 maart 2020

Met het oog op de huidige situatie in ons land en een groot deel van de rest van de wereld, heeft het projectteam van Rotterdam IoT 2020 in samenspraak met de directie van Creating 010 besloten om het event niet door te laten gaan. Dat bleek een moeilijk, maar onontkoombaar en tegelijkertijd wijs besluit.

Voortekenen

Volgens projectleider en lector Paul Rutten wezen de voortekenen op een succesvolle dag. Medeproducente van het event, Stephanie Velthuizen, was ook overtuigd van een succesvolle editie: “Nadat we de inschrijving geopend hadden, waren er in no time 77 aanmeldingen. De workshop van Creating 010 onderzoeker Niels Netten over het thema van black box to glass box was nota bene al volgeboekt. Echter met de toename van het nieuws over de coronadreiging stokte de aanmeldingen voor het gehele event.”

Jubileumeditie

Creating 010 geeft aan het programma zoals dat voor dit jaar is ontwikkeld, door te schuiven naar de jubileumeditie van 2021. In dat jaar bestaat Rotterdam IoT tien jaar. De wereld van internet of things, digitalisering en algoritmes verandert voortdurend. Het kenniscentrum gaat er echter vanuit dat bij de volgende editie het gekozen ‘Truth or Data’ en de ontwikkelde aanpak nog steeds actueel zijn. Rutten geeft aan dat verschillende sprekers, workshopleiders en debaters hun medewerking voor 2021 al hebben toegezegd.

Nieuwe projecten

Verder voorziet hij dat er vanuit onderzoeksprojecten die nu binnen het Kenniscentrum worden uitgevoerd in de editie van 2021 resultaten en inzichten gepresenteerd zullen worden. Recent waren lectoren Maaike Harbers en Lotte Willemsen met hun onderzoeksteams succesvol in het acquireren van financiering voor projecten over maatschappelijke aspecten van artificial intelligence. Hun bevindingen vinden zonder twijfel een plaats in het programma van Rotterdam Iot 2021.

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen