Menu English

Look Who’s Acting!: Applying Actor Network Theory for Studying Knowledge Sharing in a Co-Design Project

Publicatie door Peter Troxler
29 juli 2015

Digitale maker communities democratiseren de productie door learning by doing, trans-disciplinair werken en open source delen van kennis. Er is weinig bekend hoe kennisdeling daadwerkelijk gebeurt.

Een recent artikel van Patricia Wolf en Peter Troxler in het International Journal of Actor-Netwerk Theorie and Technological Innovation presenteert een studie die de Actor-Netwerk-Theorie toepast als theoretisch kader voor de analyse van een co-design project in een digitale maker community – het teletransportation project. De kern van dit project was een eenvoudige digitale ontwerp voor een kop die 3D-geprint kan worden.

Het onderzoek toonde aan dat verschillende types van netwerken zich opnieuw vormen rond knooppunten die het gevolg zijn van “translaties” (en dus “transformaties”) van de eerste project idee: de code die de basis is om een kop te 3D-printen. De methode van onderzoek was in staat om te laten zien welke “translaties” en de cirkelvormige beweging in het netwerk voorkomen, alsmede wat de kosten van “translaties” zijn, welke tijdelijke aspecten, tussenpersonen en bemiddelaars en rol spelen.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen