Menu English

Filosofisch Perspectief op Big Data

20 juli 2018

Op 22 en 23 juni werd op Mauritius de eerste conferentie van de International Conference on Multidisciplinary Research gehouden. De organisatie was in handen van de Society for Information Technologists and Entrepreneurs. De selectiecommissie van de conferentie liet uiteindelijk minder dan de helft van de ingediende voorstellen toe tot de conferentie.

Binnen het thema Science Technology and Medicine verzorgde Sunil Choenni, lector Future Communication and Information Technology, een paper dat ook is opgenomen in de conference proceedings. Hij was samen met zijn Creating 010 collega’s Niels Netten en Mortaza Bargh (lector Privacy and Securtiy) en Rochelle Sunil (Universiteit van Amsterdam) verantwoordelijk voor ‘Challenges of Big Data from a Philosophical Perspective’. In hun bijdrage waarschuwen de auteurs voor het al te snelle gebruik van big data en de gevolgtrekkingen van de analyses ervan voor beleid. Ze stellen een tweetal strategieën voor om uitkomsten kritisch onder de loep en te nemen en daarop gebaseerde modellen te valideren. 

Open data

Behalve de presentatie van het paper was Sunil Choenni actief als sessievoorzitter op de conferentie. Daarnaast verzorgde hij op uitnodiging van de Universiteit van Mauritius een voordracht over open data, een terrein waarop Creating 010 in het verleden veelvuldig onderzoek verrichtte, 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen