Menu Zoeken English

Creative Concepts Into Business

Minor +

Voor een succesvolle innovatie is zowel creativiteit als commercieel vernuft nodig. Maar hoe vind je de juiste connectie tussen creatieve en economische meerwaarde? Deze minor+ richt zich op dit vraagstuk.

Een goed doordacht creatief concept is de basis van succesvolle innovaties. Het is belangrijk om zowel creatief als commercieel te denken. Creativiteit en design maken concepten sterk, onderscheidend en baanbrekend. Commerciële denkkracht maakt het bedrijfsmatig en organisatorisch mogelijk, weet doelgroepen te bereiken en de economische potentie te benutten.

 

Figuur: De businesscycle en minoren+ Kenniscentrum Business Innovation

In deze minor wordt er gewerkt in multidisciplinaire teams van studenten. Ook staan externe partners en opdrachtgevers centraal. Er wordt gewerkt aan creatieve concepten en het ontwerpen van kansrijke en financieel haalbare businesses. De creatieve en commerciële werkvelden komen hierdoor bij elkaar.

Je leert hoe creativiteit en commercie elkaar kunnen versterken. Hiervoor gebruiken en testen we de nieuwste methodieken en inzichten uit beide werkvelden. We onderzoeken de succesfactoren van innovatief ondernemerschap in de creatieve industrie. Hoe pak je op een innovatieve manier complexe vraagstukken aan? Hoe ontwikkel je de benodigde ondernemersgeest om het tot een succes te brengen? Je leert het tijdens de minor ‘Creative Concepts Into Business’. De minor biedt je ook de kans om een eigen case of creatief concept in te brengen.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.