Menu Zoeken English

Hoe combineer jij strategie en leiderschap?

Let's change the face of business

Als dga in het mkb heb je niet alleen een mooie, maar soms ook een lastige taak. Want in deze rol ben je eigenlijk alles tegelijk. Eigenaar. Ondernemer. Manager. Leider. Uit eerdere onderzoeken blijkt dat eigenaren van (familie) mkb-ondernemingen een prominente en dominante rol in het bedrijf uitoefenen. De dominante logica en routines die eigenaren in de loop van de jaren hebben ontwikkeld kunnen vernieuwing van het bedrijf en het business model remmen. Hoe zit dat bij jou?

Er ligt daarom voor dga’s een grote uitdaging op het gebied van ambidexteriteit. Dat is de balans tussen het exploiteren van het huidige business model en het exploreren van vernieuwing van het business model.  Een lastige situatie die met name bij eigenaren in het mkb vaak de vraag oproept: Hoe kan ik met het oog op een duurzame positie van het bedrijf in de toekomst aan de slag gaan met vernieuwing? Hoe combineer ik strategie en leiderschap? Moet ik dat wel allemaal alleen doen? Kan ik dat wel allemaal alleen doen? Hoe doe je dat samen met medewerkers? Hoe vind je balans tussen het exploiteren van het huidige business model en het exploreren van vernieuwing?

Herken je deze vragen? Worstel je soms met leiding geven aan je medewerkers? Of ben je geïnteresseerd om samen met ons te praten en te leren hoe je samen met je medewerkers strategie en leiderschap kan verbinden om strategisch leiderschap voor jouw bedrijf te laten werken.? Laat het dan vooral weten! Dan nemen wij graag contact met je op.

Donderdag 19 mei zal er tussen 8.30 en 10 uur een rondetafelgesprek plaatsvinden. Strategisch leiderschap zal centraal staan tijdens het gesprek tussen verschillende ondernemers en onderzoekers.

Meer informatie? 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen