Menu English

Help de circulaire bouw vooruit

Let's change the face of business

Circulair bouwen wordt steeds belangrijker, maar is nog geen vanzelfsprekendheid. Ken jij bouwbedrijven, sociale woningbouwverenigingen, architecten of gemeenten die nu al duurzaam bouwen/renoveren of die dat juist overwegen? Bijvoorbeeld met gebruikte of bio-based materialen? Neem dan deel aan ons consortium om de schaalbaarheid van circulaire projecten te faciliteren. Zo helpen we circulair bouwen toegankelijk te maken!

De Nederlandse bouwsector staat voor een aantal dringende maatschappelijke opgaven. Denk aan klimaatverandering, uitputting van grondstoffen, energietransitie, CO2 budgetten en de stikstofdepositie. Maar ook vergrijzing en verstedelijking met de daarbij behorende woon- en vervoersopgaven spelen hierin een grote rol. Daarnaast is er ook nog een enorme woningnood.

Naar aanleiding van deze ontwikkelingen willen Hogeschool Rotterdam, Avans Hogeschool en Hogeschool Zeeland met een RAAK-MKB aanvraag inventariseren wat de belangrijkste belemmeringen zijn om grootschalige bouwprojecten uit te voeren waar primair ‘waste-based’ en ‘bio-based’ bouwmaterialen toegepast worden.

De vier hoofdvragen die we met dit consortium willen adresseren zijn:

  1. Wat zijn de bottlenecks en succesfactoren voor mkb-bedrijven om ‘waste-based’ en ‘bio-based’ bouwmaterialen (grootschalig) in te zetten in bouwprojecten?
  2. Wat zijn de randvoorwaarden om goede marktplaatsen te realiseren voor waste-based en bio-based materialen?
  3. Welke regie is nodig om en wie neemt die regisseursrol op zich om ‘waste-based’ en ‘bio-based’    bouwmaterialen (grootschalig) in te zetten in bouwprojecten?
  4. Welke systeemverandering is nodig om ‘waste-based’ en ‘bio-based’ bouwmaterialen grootschalig in te zetten door het mkb in toekomstige bouwprojecten?

Ben of ken jij bouwbedrijven, sociale woningbouwverenigingen, architecten, gemeenten die duurzame woningbouw en renovatie (met gebruikte en bio-based materialen) overwegen of daar al ervaring mee hebben? En zou je interesse hebben om deel te nemen in een consortium die de schaalbaarheid van dit soort projecten wil faciliteren? Dan nemen wij graag contact met je op.

Meer informatie?

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen