Kenniscentrum Business Innovation

Kennis maken voor de nieuwe economie

Kenniscentrum Business Innovation is dé kennisplek op het gebied van innovatie en economie. Door het verrichten en ondersteunen van praktijkgericht onderzoek voor het Economisch Domein en het bedrijfsleven, ondersteunt het kenniscentrum bedrijven en studenten van Hogeschool Rotterdam.

Toon:

Projectoverzicht

Alle projecten van het kenniscentrum

Een overzicht van alle onderzoeksprojecten van Kenniscentrum Business Innovation. 

21st Century Skills

21st Century Skills

Welke '21st Century Skills' moeten studenten ontwikkelen tijdens hun studie bij Hogeschool Rotterdam om hun inzetbaarheid te vergroten?

Succesvol overnemen

Succesvol overnemen

Ieder jaar vinden er veel fusies en overnames plaats. Helaas mislukken veel overnames. Zachte faalfactoren kunnen hiervan de oorzaak zijn. In dit onderzoek worden deze factoren onderzocht en wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van een soft due diligence check.

Smart Industry

Smart Industry

Slimme manieren bedenken om efficiënter, goedkoper en duurzamer te werken. Dat is waar Smart Industry om draait. Wat hebben Rotterdamse maakbedrijven nodig om hun succes rate voor groei met Smart Industry te vergroten?

Innovatiekracht hbo en mkb

Innovatiekracht hbo en mkb

Wat er kan worden gedaan om de samenwerking tussen het hbo en het mkb te verbeteren?

Internationalisering mkb

Internationalisering mkb

Hoe kan Hogeschool Rotterdam haar studenten in het economisch domein opleiden zodat zij van toegevoegde waarde zijn in het internationaal opererende mkb?

Maritime Supply Chain & Blockchain

Maritime Supply Chain & Blockchain

De bevoorrading van zeeschepen is een gespecialiseerde bedrijfstak waarin verschillende partijen met elkaar samenwerken. In dit project wordt onderzocht of de processen efficiënter kunnen plaatsvinden door toepassing van Blockchain-technologie.

Monitoronderzoek De Nederlandse Zaak Voor Ondernemers

Monitoronderzoek De Nederlandse Zaak Voor Ondernemers

De Nederlandse Zaak voor Ondernemers wil ondernemers in zwaar weer helpen door regionaal leerwerkbedrijven te starten waarin studenten en oud-ondernemers de ondernemers helpen en begeleiden om weer op de goede weg te komen. Het kenniscentrum doet in opdracht van De Nederlandse Zaak voor Ondernemers onderzoek naar de waarde effectiviteit van hun aanpak.

Soft controls

Soft controls

Soft controls zijn nodig als aanvullende beheersmaatregelen om meer ‘control’ te krijgen op het gedrag van mensen in organisaties. Ook binnen het mkb wordt het belang gezien maar ontbreekt het nog aan kennis en middelen.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.