Menu English

Onderzoek op de Spaanse Polder

Vernieuwing en innovatie

Studenten van de economische en andere opleidingen van Hogeschool Rotterdam ondersteunen bedrijven in de Spaanse Polder op verschillende vraagstukken. Daarmee leveren we een bijdrage aan de vernieuwing van de bedrijven, revitalisering van het bedrijvengebied en verzamelen we inzichten over de ontwikkeling van het mkb bedrijfsleven.

Vernieuwing is nodig, want in het bedrijfsleven geldt ‘stilstand is achteruitgang’ en de wereld verandert snel. Bij veel bedrijven is er echter gebrek aan tijd en kennis om naar de toekomst te kijken. Met hun frisse blik leveren de studenten de bedrijven nieuwe inzichten en innovatie-mogelijkheden. De studenten gaan in de vorm van minors en afstudeerprojecten aan de slag met vraagstukken op het gebied van strategieontwikkeling, digitalisering van bedrijfsprocessen, nieuwe business modellen en de transitie naar kringloopeconomie.

Verbinding onderwijs en praktijk

Met de samenwerking met de Spaanse Polder wil Hogeschool Rotterdam het onderwijs dichter bij de praktijk brengen. Om dit extra te bevorderen, is ook een fysieke werkplek aan de Galateestraat 7 in de Spaanse Polder in gebruik genomen. Vanaf deze locatie kunnen studenten, individueel of in groepjes, bij en met bedrijven aan de slag. 

De samenwerking biedt alle betrokken partijen mooie kansen. Door de inzet van studenten krijgen ondernemers actuele economische en bedrijfskundige inzichten. Tegelijkertijd krijgen studenten de kans ervaring in de praktijk op te doen. De hogeschool krijgt de kans inzichten te verzamelen ten behoeve van nieuwe kennis en deze in te bedden in het onderwijs.

Revitaliseringsprogramma

De activiteiten van de Hogeschool sluiten aan bij het revitaliseringsprogramma van de gemeenten Rotterdam en Schiedam voor de Spaanse Polder en aangrenzende ’s Gravenlandse Polder. Dat als doel heeft het gebied ruimtelijk en economisch te versterken en het gebied veiliger te maken. Dit programma is in 2017 gestart. Vanuit de directies Veiligheid en Economie werken ambtenaren gericht in het gebied. Zij doen dat vanuit een vestiging aan de Galateestraat. Het is deze locatie waar ook de hogeschool zijn activiteiten zal ontplooien, zodat sprake kan zijn van goede afstemming en hechte samenwerking.

Onderzoeken op de Spaanse Polder

Actuele projecten
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen