Menu English

Samenwerking onderwijs en Kenniscentrum Business Innovation

Praktijkgericht onderzoek is van cruciaal belang voor Hogeschool Rotterdam. Met het uitvoeren van onderzoek wordt nieuwe kennis verworven en gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs binnen onze hogeschool te blijven verbeteren en vernieuwen.

Toon:

Vanaf het studiejaar 2017-2018 hebben de vier economische onderwijsinstituten en het kenniscentrum drie ‘fieldlabs’ opgezet. Dit zijn speciale minors waar groepen studenten van meerdere opleidingen samenwerken aan complexe praktijkopdrachten.

De fieldlabs zijn georganiseerd langs drie van de vijf transitiepaden van de Roadmap Next Economy:

  • Circular Economy
  • Digital Economy
  • Start-up Economy

Elk fieldlab omvat een kennislijn (waar studenten kennis aangereikt krijgen van docenten en gastdocenten), een praktijklijn (waarin studenten werken aan een vraagstuk van een opdrachtgever uit de praktijk) en een kennislijn (waarin studenten rondom het thema van het fieldlab onderzoek doen).

Het is de bedoeling dat de fieldlabs ‘werkplaatsen’ worden waar studenten, docenten, onderzoekers en lectoren samen werken met de praktijk. Niet alleen om te leren en te onderzoeken, maar ook om het bedrijfsleven in de regio vooruit te helpen.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen