Menu Zoeken English

Silicon Venturing Rotterdam

Minor+

De technologische ontwikkeling is niet tegen te houden. De consequenties hiervan, als het verdwijnen van banen, zijn dan ook niet altijd te voorkomen. Daar tegenover is het wel mogelijk de verandering goed te benutten en om te zetten in oplossingen. “The best way to predict the future, is to create it”.

De studenten van de minor+ Silicon Venturing Rotterdam helpen bedrijven en organisaties gezond mee te bewegen met veranderingen. Door nieuwe technologieën te implementeren proberen zij bestaande processen te verbeteren en optimaliseren. Daarnaast proberen zij hierbij te vernieuwen. Vernieuwen door bestaande technieken en processen te vervangen door innoverende alternatieven. 

Deze minor+ bestaat als het ware uit twee delen. In de eerste helft van de periode verrichten de studenten onderzoek bij de opdrachtgever van de minor+; het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Zij onderzoeken welke problemen er spelen binnen de organisatie en hoe innovatie hen kan helpen deze op te lossen. In de tweede helft van de periode gaan de studenten met de opgedane kennis en ervaring aan de slag met het oprichten van een startup waarbij de opdrachtgever prefered supplier is.

De Minor+ Silicon Venturing Rotterdam

Rapportage van een observatie

 

Onderzoeker Martin Reekers liep een jaar lang mee met de minor+ Silicon Venturing Rotterdam en onderzocht wat deze minor+ zo succesvol maakt. 

 

Dowload hier het rapport 

Betrokken medewerkers

Vanuit Kenniscentrum Business Innovation
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen