Menu English

Risicomanagement en Gedrag

Goed risico­management draagt naast het beheersen van potentieel negatieve gebeurtenissen ook bij aan het kunnen benutten van de kansen.

In de minor leren studenten op een analytische manier zicht te krijgen op de kansen en de bedreigingen voor organisa­ties en de manieren waarop zij hiermee omgaan. Telkens blijkt weer bij rampen en crises dat het menselijk gedrag een hele grote rol heeft gespeeld. Risico’s in organisaties worden zowel op een kwantitatieve manier (bv. met simulaties) onderzocht, als vanuit het menselijk gedrag.

De minor is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Kenniscentrum Business Innova­tion en daarbinnen meer in het bijzonder het lectoraat Gedragseconomie waar de afgelopen jaren veel kennis op het gebied van risicomanagement is opgedaan. Ook treedt het lectoraat - naast andere externe organisaties - op als opdrachtgever voor het praktijkdeel van de minor.

Betrokken medewerkers

Vanuit Kenniscentrum Business Innovation
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen