Menu Zoeken English

Bedrijfsovername

Minor+

De komende jaren verkopen naar schatting jaarlijks 10.000 babyboomers de familiebedrijven of eigen ondernemingen. Dit schept enorme kansen voor startende ondernemers binnen de familieonderneming, maar ook voor starters zonder ondernemende ouders. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 90% van de bedrijfsovernames slagen, terwijl dit percentage voor start-ups lager dan 50% is.

Iedereen, uit welke beroepsgroep ook, krijgt te maken met overnames. Denk bijvoorbeeld aan twee ziekenhuizen die samengaan, een afdeling die opgaat in een grotere afdeling, of een overname van een onderneming door een andere onderneming. Helaas verloopt niet iedere overname succesvol. Uit onderzoekblijkt namelijk dat van de overnames een groot deel mislukt. Gevolg is dat ondernemingswaarde die in vele jaren is opgebouwd verloren gaat, evenals de potentiĆ«le basis voor innovatieve producten en diensten.

Een overname biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het verkrijgen van toegang tot nieuwe technologie, licenties, netwerk en een groter marktaandeel. Een beter inzicht in het complexe proces van bedrijfsoverdracht en de valkuilen die daarbij spelen, bezien vanuit verschillende disciplines, vergroot het succes van een overname en voorkomt waardevernietiging.

Betrokken medewerkers

Vanuit Kenniscentrum Business Innovation

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen