Kenniscentrum Business Innovation

Kennis maken voor de nieuwe economie

Kenniscentrum Business Innovation is dé kennisplek op het gebied van innovatie en economie. Door het verrichten en ondersteunen van praktijkgericht onderzoek voor het Economisch Domein en het bedrijfsleven, ondersteunt het kenniscentrum bedrijven en studenten van Hogeschool Rotterdam.

Toon:

Actueel binnen het kenniscentrum

BlueCity powered by Hogeschool Rotterdam

Nieuws

Voormalig zwemparadijs Tropicana heeft zich ontwikkeld als een plek voor allerlei initiatieven op het gebied van de circulaire economie.

Van bloem naar blouse

Nieuws

De jaarlijkse Corso Zundert is het grootste dahliacorso van de wereld. Honderden vrijwilligers, die zich verenigen in 20 buurtschappen, bouwen jaarlijks prachtige praalwagens gevuld met dahliabloemen. Naar schatting worden voor het corso zo’n 6 miljoen dahlia’s gebruikt, die door de buurtschappen zelf worden gekweekt, onderhouden en verwerkt. De overgebleven bloemen werden normaal gesproken weggegooid. Studenten van Hogeschool Rotterdam gaan tijdens hun minor op zoek naar nieuwe verdienmodellen en toepassingen voor deze ‘afvalbloemen’.

Koffie, croissants en een dynamisch ondernemerschapsonderwijs

Nieuws

Vanuit verschillende opleidingen van Hogeschool Rotterdam komen er steeds meer initiatieven om ondernemende studenten te vangen en ondernemerschap te stimuleren. De WERKplaats Nieuwe Bedrijvigheid wil deze initiatieven ondersteunen en helpen accelereren. Woensdag 3 juli organiseerde de WERKplaats een ontbijtsessie voor collega’s van Hogeschool Rotterdam die bezig zijn met ondernemerschapsonderwijs of daarin geïnteresseerd zijn.

Kenniscentrum Business Innovation benoemt drie nieuwe lectoren

Nieuws

Kenniscentrum Business Innovation van Hogeschool Rotterdam heeft drie nieuwe lectoren benoemd: dr. Jelle van Baardewijk, prof. dr. Walter Baets en dr. Annie Yang.

Van het kenniscentrum