Ga direct naar de content

Kenniscentrum Business Innovation

Kennis maken voor de nieuwe economie

Kenniscentrum Business Innovation is dé kennisplek op het gebied van innovatie en economie. Door het verrichten en ondersteunen van praktijkgericht onderzoek voor het Economisch Domein en het bedrijfsleven, ondersteunt het kenniscentrum bedrijven en studenten van Hogeschool Rotterdam.

Toon:

Actueel binnen het kenniscentrum
  • Openbare les lector Next Strategy Arjen van Klink

Nieuws

Dr. Arjen van Klink, lector Next Strategy van Kenniscentrum Business Innovation van Hogeschool Rotterdam wil met zijn onderzoek een impuls geven aan het strategische denken en handelen van mkb-bedrijven. Hij houdt op 2 november zijn openbare les over dit onderwerp op locatie Kralingse Zoom van Hogeschool Rotterdam.

• Hogeschool Rotterdam organiseert 'Rotterdam International Case Competition'

Nieuws

Van 12 tot 17 november is de locatie Kralingse Zoom van Hogeschool Rotterdam het toneel van een internationale business competitie tussen 16 studententeams uit 9 verschillende landen, waaronder een eigen HR-team dat afgelopen vrijdag de 'Dutch final' won. Deze Rotterdam International Case Competition (RICC) verbindt onze hogeschool enerzijds met de stad Rotterdam en Rotterdamse bedrijven en anderzijds met het internationale onderwijsveld.

• Thom de Graaf ontvangt publicatie Peter Ester

Nieuws

Thom de Graaf, voorzitter van de Vereniging Hogescholen, nam op 26 september de nieuwste publicatie van Peter Ester in ontvangst. In zijn reeks publicaties over Silicon Valley, verscheen deze week ‘Accelerators in Silicon Valley’ Building Succesful Startups. Als Lector Human Capital & Business Innovation aan Hogeschool Rotterdam, onderzoekt Peter Ester deze innovatieve broedplaats al enkele jaren.

• Hogescholen bundelen krachten in onderzoek naar internationalisering van het hoger onderwijs

Nieuws

Op dinsdag 19 en woensdag 20 september 2017 organiseerde Hogeschool Den Haag het Seminar Internationalisering Onderwijs. Tijdens dit seminar werd het Centre Of Expertise Global Learning gelanceerd, waarin de lectoraten Internationalisering van diverse hogescholen de krachten bundelen in onderzoek.

Van het kenniscentrum
  • 24 okt

Inspiratiesessie 'Embrace Internationalisation'

Op 24 oktober presenteren twee onderzoeksgroepen onder leiding van lector Leo Klienbannink de voorlopige conclusies van hun onderzoek.

• 02 nov

Openbare les Arjen van Klink

Tijdens zijn openbare les presenteert Arjen van Klink, lector Next Strategy zijn onderzoeksprogramma voor de komende jaren. ''Bij veel mkb-bedrijven staat de Next Economy niet op het netvlies.''

• 09 nov

Risk & Resilience Festival

Tijdens dit festival worden onderzoek, kennis, inzichten en ervaringen op alle gebieden van risk en resilience bij elkaar gebracht door middel van presentaties, demonstraties, colleges, workshops, ronde tafel gesprekken, postersessies en meer. Lector Gedragseconomie Arie de Wild is spreker.