Ga direct naar de content

Nieuws

Actuele berichten van Kenniscentrum Business Innovation
 • Openbare les lector Next Strategy Arjen van Klink

  Nieuws

  Dr. Arjen van Klink, lector Next Strategy van Kenniscentrum Business Innovation van Hogeschool Rotterdam wil met zijn onderzoek een impuls geven aan het strategische denken en handelen van mkb-bedrijven. Hij houdt op 2 november zijn openbare les over dit onderwerp op locatie Kralingse Zoom van Hogeschool Rotterdam.

 • Hogeschool Rotterdam organiseert 'Rotterdam International Case Competition'

  Nieuws

  Van 12 tot 17 november is de locatie Kralingse Zoom van Hogeschool Rotterdam het toneel van een internationale business competitie tussen 16 studententeams uit 9 verschillende landen, waaronder een eigen HR-team dat afgelopen vrijdag de 'Dutch final' won. Deze Rotterdam International Case Competition (RICC) verbindt onze hogeschool enerzijds met de stad Rotterdam en Rotterdamse bedrijven en anderzijds met het internationale onderwijsveld.

 • Thom de Graaf ontvangt publicatie Peter Ester

  Nieuws

  Thom de Graaf, voorzitter van de Vereniging Hogescholen, nam op 26 september de nieuwste publicatie van Peter Ester in ontvangst. In zijn reeks publicaties over Silicon Valley, verscheen deze week ‘Accelerators in Silicon Valley’ Building Succesful Startups. Als Lector Human Capital & Business Innovation aan Hogeschool Rotterdam, onderzoekt Peter Ester deze innovatieve broedplaats al enkele jaren.

 • Hogescholen bundelen krachten in onderzoek naar internationalisering van het hoger onderwijs

  Nieuws

  Op dinsdag 19 en woensdag 20 september 2017 organiseerde Hogeschool Den Haag het Seminar Internationalisering Onderwijs. Tijdens dit seminar werd het Centre Of Expertise Global Learning gelanceerd, waarin de lectoraten Internationalisering van diverse hogescholen de krachten bundelen in onderzoek.

 • Gemeente Rotterdam wil meer nudging binnen de eigen muren

  Nieuws

  Donderdag 24 augustus presenteerden vijf Bedrijfseconomiestudenten hun onderzoeksresultaten rond het thema Nudging de ambtenaar tijdens een sessie voor circa 30 ambtenaren van de gemeente Rotterdam.

 • Ondernemerschap en krachtenbundeling centraal op eerste workshop NLPO

  Nieuws

  Samenwerking tussen het bedrijfsleven en hogescholen staat hoog op de agenda. Het NLPO met onder andere lector Guy Bauwen doet onderzoek naar verbetering hiervan. De eerste van vijf groepsdiscussies over dit thema vond vorige week plaats in Den Haag.

 • "Strategie, daar heb ik niet zo veel tijd voor"

  Nieuws

  Een groep van 25 studenten bedrijfskunde heeft in de periode februari – mei bij zeven mkb-ondernemingen in de regio de Next Strategy Scan afgenomen. Zij deden dit onder begeleiding van onder andere lector Arjen van Klink. Volgend studiejaar zal het project verder worden uitgebreid.

 • Hogeschool partner van nieuw OnderNemerSplein Rotterdam

  Nieuws

  Vandaag 29 juni opent minister Kamp het vernieuwde OnderNemerSplein (ONSplein) in Rotterdam, een ontmoetingsplek voor ondernemers en publieke dienstverleners. Kenniscentrum Business Innovation is namens Hogeschool Rotterdam één van deze partners.

 • IT Power in Rotterdam?

  Nieuws

  Tijdens het Concours Hippique International Officiel (CHIO) in Rotterdam organiseerden Rotterdam Partners samen met EY en de Rabobank op 22 juni een seminar over het tekort aan IT-ers in Rotterdam. Lector Arjen van Klink was één van de panelleden.

 • Project 'soft controls' volop in beweging

  Nieuws

  Het project ‘het mkb met soft controls in control’ officieel gestart. Op 19 mei organiseerde Kenniscentrum Business Innovation een bijeenkomst waar docenten, studenten en ondernemers uit het mkb elkaar ontmoetten.

 • International Week of Risk Management Gaming voortgezet in Riga

  Nieuws

  Van 8 tot en met 12 mei namen elf studenten van Hogeschool Rotterdam samen met 22 studenten uit Letland en Litouwen deel aan de tweede editie van de International Week of Risk Management Gaming (IWOR), die door de Letse hogeschool Banku Augstskola werd georganiseerd in Riga. Zij werden onder andere begeleid door lector Arie de Wild en docent Vincent Versluis.

 • Studenten presenteren veelbelovende onderzoeksresultaten tijdens Venture Café

  Nieuws

  Op 18 mei organiseerde Kenniscentrum Business Innovation een middag bij het Venture Café van Cambridge Innovation Centre, waar studenten vertelden over hun onderzoek naar incubators uit verschillende Europese landen.

 • Hogescholen van Rotterdam en Amsterdam starten onderzoek naar cultuurverandering in het mkb

  Nieuws

  Hogeschool Rotterdam en de Hogeschool van Amsterdam hebben per 1 april subsidie gekregen voor het project ‘Het mkb met soft controls in control’. Met een groot aantal partners en in samenwerking met mkb-ondernemingen wordt een soft control instrument ontwikkeld, dat mkb-ondernemingen helpt om een cultuur in de organisatie te creëren die tot gewenst gedrag leidt.

 • Award voor paper van Peter Ester over vrouwelijke ondernemers

  Nieuws

  Van 18 tot en met 21 januari vond in Lüneburg, Duitsland, de Leuphana Conference on Entrepreneurship plaats. Lector Peter Ester presenteerde hier zijn paper dat hij schreef met Associate Professor Entrepreneurship dr. Amelia Roman van Hogeschool van Amsterdam. De paper over vrouwelijke ondernemers in Europa werd zeer goed ontvangen en viel zelfs in de prijzen. Zij ontvingen hiervoor de ‘Best Entrepreneurship Paper Award’.

 • Hogeschool Rotterdam benoemt Arjen van Klink tot lector Next Strategy

  Nieuws

  Nieuwe instrumenten en werkwijzen voor strategieontwikkeling en -uitvoering die goed aansluiten bij de omgevingsdynamiek en de kenmerken van het mkb.

 • Gezond op weg met de nudging app voor diabetes

  Nieuws

  De minor Zorgtechnologie organiseerde in november een minisymposium waar studenten van onder andere Ergotherapie, Industrieel Ontwerpen en Gezondheidszorg Technologie hun onderzoeksresultaten deelden met de buitenwereld. In opdracht van lector gedragseconomie Arie de Wild voerden twee tweetallen studenten onderzoek uit naar toepassingen van nudging in de gezondheidszorg en presenteerden op het minisymposium hun concept.

 • Statiegeld op flessen gemaakt van bacteriënpoep. Een nieuw business model?

  Nieuws

  Kenniscentrum Creating010 en Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap organiseerden op 17 november een workshop ‘Business Modelling’ in het WTC in hartje Rotterdam. Deelnemers waren ruim 80 studenten van de minor Business Model Innovation, de Community Creative van Instituut voor Commercieel Management, de minor Innovation for a billion people en de opleiding Illustratie van Willem de Kooning Academie.

 • Geslaagde eerste editie International Week of Risk Management Gaming

  Nieuws

  Van 7 tot en met 11 november stonden er voor 13 Hogeschool Rotterdam studenten geen normale lessen op het programma. Zij namen samen met 24 studenten uit Letland en Litouwen deel aan de International Week of Risk Management Gaming (IWOR), die door Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap werd georganiseerd op Hogeschool Rotterdam locatie Museumpark in Rotterdam.

 • Boekoverhandiging ‘Silicon Valley: Planet Startup’ aan minister-president Mark Rutte

  Nieuws

  Donderdag 3 november brachten lector Peter Ester, coauteur Arne Maas en programmadirecteur Arjen van Klink een bezoek aan het Torentje in Den Haag. Zij overhandigden de premier een exemplaar van het boek ‘Silicon Valley: Planet Startup’.

 • Lector Peter Ester zit boardmeeting RESCUE project voor

  Nieuws

  Op maandag 17 en dinsdag 18 oktober zat lector Peter Ester de boardmeeting voor van het RESCUE project in Brussel. Peter was hiervoor gevraagd door de Europese Commissie.

 • Onderwijs voor de ‘next economy’

  Nieuws

  Woensdag 5 oktober organiseerden TEDxRotterdam, Clean Tech Delta en BlueCity het evenement ‘Clean Tech Meets the Next Economy’. Vernieuwers op dit gebied deelden hun expertise en visie over schone technologie. Associate lector Ron Ainsbury was een van hen en sprak over hoe het onderwijs in zou moeten spelen op deze nieuwe ontwikkeling.

 • ‘De verandering van de Rotterdamse haven moet sneller’

  Nieuws

  ‘De haven van Rotterdam moet innoveren om te kunnen overleven’ zegt Arjen van Klink, directeur Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap van Hogeschool Rotterdam. Samen met Bas Janssen van Deltalinqs was hij op 5 oktober te gast bij BNR Nieuwsradio. Beiden gaven hun visie op de haven van Rotterdam en diens functie in de Nederlandse economie.

 • Guy Bauwen innovatie-expert op KvK 'Dag van de Innovatie'

  Nieuws

  Dit jaar was het voor de tweede keer dat de Kamer van Koophandel op 29 september de Dag van de Innovatie organiseerde. Lector Guy Bauwen was gevraagd als expert deel te nemen aan het programmaonderdeel The Exptert Den in Rijswijk en reikte aan het einde van de dag de prijs uit aan de winnaars van de Studentenchallenge.

 • Hogeschool Rotterdam presenteert zijn onderzoeken

  Nieuws

  In een gevarieerd programma presenteerde Hogeschool Rotterdam op donderdag 22 september zijn opbrengsten van recent onderzoek. De dag had als thema ‘zaaien en oogsten' en was georganiseerd door Kenniscentrum Zorginnovatie. Ook Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap was aanwezig en presenteerde zijn onderzoeken.

 • Financieren van maatschappelijke ondernemingen

  Nieuws

  Tijdens de bijeenkomst werden de bezoekers meegenomen in de wereld van sociaal ondernemerschap. Arjen van Klink van Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap ging tijdens zijn presentatie in op de financieringsmogelijkheden van maatschappelijke ondernemingen.

 • Studenten winnen smartwatch bij HRM Case Battle

  Nieuws

  Op 27, 28 en 29 juni stond er voor de derdejaars studenten van de opleiding Human Resource Management iets anders op het programma dan de gebruikelijke lessen. Deze drie dagen namen zij het tegen elkaar op in een case competitie.

 • Lector Arie de Wild te gast bij BNR

  Nieuws

  Arie de Wild, lector Gedragseconomie bij Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap, schoof op zaterdag 11 juni jl. aan bij BNR radioprogramma ZZP Café. Hem was gevraagd zijn gedragseconomische visie te geven op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

 • Lector Arie de Wild geeft tv-interview over examenfraude

  Nieuws

  In het RTL Nieuws van 8 juni werd aandacht besteed aan de toename van digitaal spieken. Voor het item werd lector Arie de Wild geïnterviewd.

 • Onderzoek Rathenau Instituut: lectoren belangrijke spil in netwerken

  Nieuws

  Het onderzoek bevestigt dat lectoren door hun uitgebreide netwerk binnen zowel onderzoek, onderwijs als de beroepspraktijk een cruciale bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs en innovaties van de beroepspraktijk.

 • Studenten Hogeschool Rotterdam winnen ‘Financial Case Competition Award 2016’

  Nieuws

  2e-jaars BE en AC studenten Hogeschool Rotterdam winnen de 'Financial Case Competition Award 2016'.

 • Inspirerende boekpresentatie bij CIC Venture Café

  Nieuws

  Op 28 april hebben Peter Ester en Arne Maas een boekpresentatie gegeven in het Venture Café van CIC Rotterdam.

 • Vincent Versluis spreker op IMEBESS conferentie in Rome

  Nieuws

  Docent-onderzoeker Vincent Versluis presenteerde zaterdag 16 april het paper 'Risk Appetite: Reaching for the frontier' op de internationale conferentie IMEBESS.

 • Studenten minor+ ontwikkelen bedrijfsovernamespel

  Nieuws

  Een speciale opdracht voor de studenten van de minor+ bedrijfsovernames. Zij kregen namelijk de taak een spel te ontwikkelen over bedrijfsovernames.

 • International cases competition

  Nieuws

  Een knappe prestatie van het caseteam van Hogeschool Rotterdam. Op de NIBS (Network of International Business Schools) Worldwide Case Competition 2016 wisten zij de derde plaats te bemachtigen.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.