Menu English

Workshop: Find your inner designer

Manon Mostert van de Sar

Workshop - Find your inner designer - de rol van fouten van docenten om te komen tot nieuwe ontdekkingen. De wereld om ons heen verandert in hoog tempo. Het lijkt soms lastig om in die veranderende wereld te komen tot onderwijsinnovatie en daar ook nog onderzoek naar te doen; "alleen al het tempo van de veranderingen om ons heen bijhouden vraagt al (te)veel aandacht."

Door met een ontwerpende, en daarmee iteratieve, houding naar het onderwijs te kijken kan er (veel meer) innovatie in het onderwijs plaatsvinden. In deze workshop leert Manon jullie hoe een vorm van action research kunnen toepassen waarbij experiment en onderzoek elkaar vinden. De 'fouten' die gemaakt worden tijdens het ontwerpen van onderwijs zijn hierbij een belangrijke raadgever.
 
De workshop heeft een praktisch en actief karakter en bestaat uit voorbeelden uit de praktijk met onderliggend onderzoek naar de waarden van fouten door docenten voor het onderwijs. In de workshop ligt de focus op het doen van onderzoek door docenten als een practice what you preach-principe

De workshop geeft:
Handvatten om het onderwijs te benaderen 'als een ontwerper'.
Fouten te waarderen als belangrijke informatie- & inspiratiebron.
Inzicht hoe een vorm van action research experimenten in het onderwijs kunnen valideren.

Praktische informatie
Datum: Donderdag 21 maart 2019
Tijd: 13.30 - 17.00 uur
Locatie: De Zilveren Vosch
Adres: Plompentorengracht 3, 3512 CA Utrecht

Voor meer informatie: https://www.boomhogeronderwijs.nl/onderzoek/programma