Menu Zoeken English

Startbijeenkomst 'Oudere migranten met dementie'

18 april 2019

Het project 'Oudere migranten met dementie' is voor en samen met oudere migranten met een Marrokaanse, Turkse, Surinaamse en Kaapverdische achtergrond die vergeetachtig zijn of dementie hebben en hun mantelzorgers. Welke wensen en behoeften hebben deze ouderen en hun familie om als oudere goed thuis te blijven wonen?

Tijdens deze startbijeenkomst geven de uitvoerende organisaties informatie over de plannen voor dit project. Deelnemers van de bijeenkomst kunnen laten weten wat zij belangrijk vinden in de hulp aan oudere migranten met vergeetachtigheid of dementie, en op welke manier zij bij willen dragen aan het project. De bijeenkomst is bedoeld voor (oudere) buurtbewoners, mantelzorgers, professionals, vrijwilligers of andere ge├»nteresseerden. 

Het doel van dit project is om beter aan te sluiten op de wensen en behoeften van deze ouderen en hun familie. Hoe kunnen ouderen en professionals het beste met elkaar in contact worden gebracht? Welke wensen en behoeften hebben deze ouderen en hun familie om als oudere goed thuis te blijven wonen? En hoe kunnen activiteiten en hulp worden georganiseerd voor een betere aansluiting op de behoeften? Het project wordt uitgevoerd in de wijken Delfshaven en Feijenoord van Rotterdam.

Praktische informatie

Datum:     18 april 2019
Tijd:           14:30 - 17:30 uur
Deelname is gratis. Aanmelden is mogelijk tot 15 april. 

Locatie

Huis van de Wijk 'Post West'
Tidemastraat 80
3022 SM Rotterdam

Programma

14:30 uur Inloop
15:00 uur Welkom en opening
Alia Azzouzi, gespreksleider tijdens de bijeenkomst
15:10 uur Film 'Mijn moeder is dement'
15:40 uur Informatie over het project
16:00 uur Behoeften en vragen uit de zaal
16:30 uur Ondertekenen samenwerkingsovereenkomst en oproep tot deelname project
16:45 uur Afsluiting
Marijke de Vries, Gemeente Rotterdam
16:50 uur Aanmelden deelname project
17:00 uur Napraten met een hapje en drankje

 

Dit project wordt uitgevoerd door de zorg- en welzijnsorganisaties SOL, Laurens, MOB en SPIOR in samenwerking met Alzheimer Nederland afdeling Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Gemeente Rotterdam en Movisie. Het project wordt gefinancierd door het Deltaplan Dementie van ZonMw, met steun van Alzheimer Nederland.

                

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.