Menu Zoeken English

IVO Kino 'Wie kijkt er om naar mij?'

27 mei 2019

Een verslaving heeft nooit effect op slechts één persoon; zijn of haar omgeving krijgt er ook mee te maken. Familie en vrienden kunnen bijvoorbeeld last krijgen van gevoelens van angst, stress, depressie, hulpeloosheid, woede en schuldgevoel. In de verslavingszorg komt wel steeds meer aandacht voor naasten, maar vaak gaat het om hoe zij degene met de verslaving kunnen ondersteunen. Maar wat hebben die naasten zelf nodig?

Op maandag 27 mei organiseert onderzoeksinstituut IVO samen met Kenniscentrum Zorginnovatie een IVO Kino rond het effect van verslaving op familie en vrienden. Er wordt gekeken naar de speelfilm Beautiful Boy (2018). Met een panel van experts, waaronder Drs. Dorine van Namen, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers wordt nagepraat over dit thema en worden de mogelijke eerste stappen naar verbetering besproken. 

In de film worstelt vader David met de uit de hand lopende drugsverslaving van zijn zoon Nic. Ooit waren ze twee handen op één buik, nu lukt het David niet zijn zoon te helpen. Bovendien dreigt de situatie het hele gezin te ontwrichten.

Programma

18:00 uur Inloop met soep en een broodje
18:45 uur Filmvertoning Beautiful Boy (2018)
20:45 uur Pauze met koffie en thee
21:00 uur Nagesprek

 

Praktische informatie

Datum:     27 mei 2019
Tijd:          18:00 - 21:45 uur
Deelname is gratis. Aanmelden is vereist.

Locatie

Hogeschool Rotterdam, locatie Museumpark
Museumpark 40
3015 CX Rotterdam

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.