Menu English

Congres | Regionale impact hogescholen

27 juni 2018

De derde editie van het 'Impactcongres voor Hogescholen' zal zich richten op de vraag hoe Hogescholen hun Maatschappelijke Impact kunnen vergroten door samenwerkingen binnen de regio.

Zowel de Centres of Expertise als de Valorisatieprogramma’s hebben hier de afgelopen jaren goede ervaring mee opgedaan. Het is nu aan de hogescholen om hier een vervolg aan te geven. Daarbij is de vraag wat de succesfactoren zijn van deze samenwerkingsvormen en hoe ook andere hogescholen daar hun voordeel mee kunnen doen. Op de achtergrond speelt ook de vraag op welke wijze de Rijksoverheid deze samenwerking gaat ondersteunen en welke rol de regio’s hierbij gaan spelen. Kim Bisschop geeft namens Vitale Delta een presentatie.

De verankering van praktijkgericht onderzoek in de regionale kennisinfrastructuur is een proces dat vele vragen oproept: hoe kunnen hogescholen worden ondersteund in het creëren van impact voor de regio, hoe kunnen living labs en City Deals hieraan bijdragen, en hoe kunnen hogescholen een innovatiepartner zijn voor de private sector? Maar ook: hoe kunnen hogescholen bijdragen aan een veerkrachtige regio, en hoe kunnen ze op een creatieve en effectieve wijze hun impact voor de regionale gezondheidszorg optimaliseren?

Op het congres zullen bovenstaande vragen als een rode draad door de dag lopen. Onder leiding van dagvoorzitter Geleyn Meijer (decaan van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie, Hogeschool van Amsterdam) zullen vele experts hun visie delen. Het beoogt een interessante dag te worden!

Locatie
Hogeschool van Amsterdam
Weesperzijde 190
1097 DZ
Amsterdam

Programma

9.00 - 9.30 Inloop
9.30 - 9.50 Opening
9.50 - 11.00 I - Plenair Ochtendprogramma 
11.30 - 12.45 II - Parallelsessies - o.l.v. voorzitter, twee casepresentaties
& afsluitende discussie 
12.45 - 13.45 Lunchpauze 
13.45 - 15.00 III - Parallelsessies - o.l.v. voorzitter, twee casepresentaties & afsluitende discussie 
15.30 - 17.00  IV - Slotprogramma 
17.00  Afsluiting + Receptie

 

Voor meer informatie, zie de website van ScienceWorks.