Menu Zoeken English

Online workshop: Effectuation in een circulaire economie

voor het Honours Programma

Op maandag 2 november 2020 organiseert Kenniscentrum Business Innovation in samenwerking met het Instituut voor de Gebouwde Omgeving een online workshop voor studenten van het Honours Programma van Hogeschool Rotterdam.

Kleine bedrijven innoveren te weinig en hebben weinig kennis over innovatie en contact met kennisinstellingen. Afvalverwerkers (In2Waste, A&M Recycling) en bedrijven die duurzaam slopen (Dura Vermeer) blijven zitten met restanten die geen hoogwaardige toepassing vinden. Teams van drie HP-studenten krijgen daarom de opdracht om in een week tijd samen met een ondernemer van een klein bedrijf en een materiaaldeskundige van de hogeschool een nieuwe toepassing van afval als business idee te ontwerpen.

Allereerst brengen studenten met de ondernemer en materiaaldeskundige een bezoek aan een bedrijf dat klanten zoekt om van hun afval grondstoffen te maken. Na het bedrijfsbezoek bespreken zij met zijn vijven welke opties er zijn voor hergebruik van de afvalstoffen. Van dat bezoek en het gesprek maken de studenten een videoverslag. De studenten werken vervolgens de idee├źn verder uit en presenteren dat aan een jury bestaande uit de ondernemer, de materiaaldeskundige en een lector van Kenniscentrum Business Innovation. 

De workshop is geslaagd wanneer de ondernemer het idee van de studenten omarmt en ermee aan de slag gaat.

Details

Meer informatie over het evenement
  • Datum: woensdag 4 november 2020
  • Tijd: 16.00 - 17.00 uur
  • Locatie: MS Teams
  • Voor wie: Honours Programma studenten van Hogeschool Rotterdam
  • Meld je aan via Peter Anker

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen