Menu English

Mini-symposium RC Zwangerschap & Geboorte

28 november 2019

Het Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland organiseert het laatste mini-symposium van 2019, met het thema 'Vijftig tinten geel’. Dit symposium staat in het teken van hyperbilirubinemie bij pasgeborenen.

Hyperbilirubinemie betekent een teveel aan bilirubine in het bloed. Bilirubine is een stof die vrijkomt bij de afbraak van bloed. Als de hoeveelheid bilirubine in het bloed verhoogd is, kan de huid geel gaan zien. De meeste pasgeborenen zien enkele dagen na de geboorte geel. Dit kan meestal geen kwaad en gaat binnen enkele dagen tot twee weken vanzelf weer over (uit Richtlijnendatabase, Federatie Medisch Specialisten). Tijdens dit mini-symposium kom je onder andere meer te weten over de laatste ontwikkelingen op dit gebied en neem je leerpunten uit de praktijk mee.

Het programma

14.30 uur Inloop
15.00 uur Opening, Angélica Venekamp, coördinator regionaal consortium
15.05 uur

Hyperbilirubinemie in de Perinatale Audit + landelijke cijfers, Ageeth Rosman (docent/landelijk coördinator perinatale audit)

15.40 uur Hyperbilirubinemie in onderzoek: nieuwe ontwikkelingen en stand van zaken onderzoeksproject, Berthe van Geest, arts-onderzoeker
16.15 uur

Hyperbilirubinemie in de praktijk: leerpunten uit praktijk casus, Jasper Been (kinderarts-neonatoloog) en Liesbeth Smit (kinderneuroloog)

17.00 uur Afsluiting

 

Praktische informatie

Datum: Hogeschool Rotterdam
               Rochussenstraat 198
               3015 EK Rotterdam
               RS.02.116 (collegezaal 2e etage)

Tijd:       14.30-17.00 uur

Parkeren
Houd rekening met zeer beperkte parkeergelegenheid en betaald parkeren in de directe omgeving. De locatie is goed bereikbaar met het OV (routebeschrijving).

 

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij KNOV en het Verpleegkundig Specialisten Register en Kwaliteitsregister V&V, Register Zorgprofessionals

Het Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland bestaat uit vele ketenpartners in de regio en  heeft als één van haar doelen het verbeteren van de kwaliteit van de geboortezorg door middel van het uitwisselen en toegankelijk maken van kennis. Om dit doel te bereiken organiseert het regionaal consortium vier keer per jaar een mini-symposium dat in het teken staat van de geboortezorg. De mini-symposia zijn kosteloos en toegankelijk voor studenten en docenten van Hogeschool Rotterdam en professionals in de geboortezorg.