Open tuberculose geconstateerd bij student Hogeschool Rotterdam

07 november 2018

Onlangs is bij een student van Hogeschool Rotterdam, locatie Rochussenstraat, open tuberculose vastgesteld. De GGD Rotterdam-Rijnmond is met de procedure gestart die gangbaar is in een dergelijke situatie. De student wordt inmiddels behandeld en kan geen besmetting meer overbrengen aan de omgeving.

Om uit te sluiten dat gebruikers van de locatie Rochussenstraat besmet zijn geraakt, start de GGD Rotterdam-Rijnmond een onderzoek. In eerste instantie worden diegenen die mogelijk risico hebben gelopen, onderzocht. In deze situatie zijn dit de klasgenoten en docenten in de directe omgeving van de student. Deze personen zijn hiervan op de hoogte gesteld en worden in een besloten informatiebijeenkomst nader geinformeerd.

In de komende periode start de GGD met het onderzoek. Eind januari 2019 zal de GGD besluiten of het onderzoek wordt afgesloten of juist uitgebreid.

Wat is tuberculose?

Tuberculose is een ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie en is alleen overdraagbaar via inademing van de direct uitgehoeste lucht van de patiƫnt en is niet overdraagbaar via kleding, kopjes of ander materiaal. De ziekte is goed met medicijnen te behandelen.