Ga direct naar de content

Word docent

Bij Hogeschool Rotterdam

Onze docenten maken het verschil. Docenten met passie voor hun vakgebied. Die onze studenten kunnen inspireren en motiveren. En onze studenten begeleiden in de transitie van scholier naar student. Docenten die hun kennis willen overdragen aan een nieuwe generatie. Iets voor jou?

Hogeschool Rotterdam leidt waardevolle hbo'ers op die de Rotterdamse regio helpen groeien en meedenken over concrete uitdagingen. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe docenten. Met en zonder ervaring in het onderwijs.

Wat doet een docent?

In het kort: een docent helpt studenten zich voor te bereiden op de beroepspraktijk. Je draagt kennis over, co├Ârdineert werkgroepen, kent praktijkopdrachten toe en begeleidt stages. Je staat als docent hooguit de helft van de tijd 'ouderwets' voor de klas. Je bent namelijk ook coach en begeleider. Je krijgt de ruimte en de verantwoordelijkheid om samen met de studenten ons onderwijs aantrekkelijk en effectief vorm te geven. Zo bepaal jij de kwaliteit van het onderwijs in de klas.

Twee docenten van Hogeschool Rotterdam aan het woord:

Hoe word ik docent?

Heb je een afgeronde masteropleiding (wo of hbo + hbo-master) en heb je een aantal jaar praktijkervaring? Krijg je er energie van om jonge mensen te begeleiden of te coachen? Overweeg dan om als docent aan de slag te gaan. Uiteraard krijg je ook de gelegenheid om een didactische opleiding te volgen. Tijdens deze opleiding leer je bijvoorbeeld hoe je (onderwijs)materiaal ontwikkelt en toetst, studenten coacht en beoordeelt. Bij kleine en tijdelijke aanstellingen is een onderwijsbevoegdheid vaak niet nodig.

Docentschap in deeltijd

Als je naast je baan een college wilt geven of workshop, ben je welkom op de hogeschool. Dit kun je aangeven via dit contactformulier.