Menu Zoeken English

Versterking Opleiding Automotive gezocht!

Instituut voor Engineering & Applied Science

De komende jaren staat de auto-industrie voor een enorme transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. Deze opgave en de toepassingen van nieuwe technologie in auto’s biedt onze studenten enorme kansen en uitdagingen. Pak jij als professional uit het werkveld van Automotive graag deze kansen aan en ga je uitdagingen niet uit de weg? Dan is een baan als docent bij ons een mooie vervolgstap in je carrière!

Wat ga je doen?

Als docent binnen de opleiding Automotive ga je instructie en coaching geven aan onze studenten. Denk hierbij aan vakken als o.a. Advanced Engineering, Automotive R&D en Mechanics, Physics en Math. Daarnaast ga je samen met de studenten aan de slag met situaties uit de beroepspraktijk en met de thema’s die centraal staan binnen de opleiding. Bijvoorbeeld met TNO waar ze zich momenteel bezighouden met onderzoeken omtrent emissies óf VDL die als koploper in het werkveld fungeert met hun aanbod rondom elektrische stadsbussen. Je neemt studenten op een enthousiaste manier mee in de wereld van het analyseren, ontwerpen, doorrekenen en het maken van systemen die bijdragen aan een effectieve productie en inzet van voertuigen. Je laat studenten ook kennismaken met bijvoorbeeld het werken op IPMA-D niveau en het beoordelen en verwerken van Big-Data uit voertuigen en andere systemen. Je werk ziet er afwisselend uit, met voldoende tijd voor voorbereiding en overleg met collega’s.

Wat bieden we jou?

  Een jaarcontract (D4 cao hbo)
  Een goede werk/privé balans (40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
  Mogelijkheden tot het doen van onderzoek
  Salaris, afhankelijk van ervaring, van minimaal €2.845,48 en maximaal €4.307,66 bruto per maand (schaal 10) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  Ontwikkelmogelijkheden zoals een door ons gefaciliteerde didactische opleiding tot hbo-docent

  • Zelfstandig en maatschappelijk relevante functie

Wat doe je?

  • Lesgeven, projectbegeleiding en stagebegeleiding
  • Voorbereiding lessen
  • Professionaliseren, studie en eventueel onderzoek

Het team en de opleiding

Maak kennis met je toekomstige collega's

Onze docenten leiden Automotive studenten op tot échte allrounders, die niet terugschrikken van een onbekend vraagstuk over mobiliteit of voertuigsystemen. We betrekken onderzoeksbureaus, gemeenten, havenbedrijven en autofabrikanten bij het onderwijs en dagen studenten uit altijd na te denken over het grotere geheel. Daardoor zijn ze in staat om in een stad als Rotterdam, met een grote verkeersdichtheid, slimme oplossingen te bedenken tegen filevorming en C02 uitstoot. Studenten leren we de kneepjes van het vak aan de hand van onderzoek en experiment. We sturen bij wanneer nodig en leggen steeds weer de verbinding tussen theorie en praktijk. Uiteindelijk vinden deze creatieve technici hun droombaan bij grote spelers als VDL ETS of zetten ze succesvolle ondernemingen op zoals Juuve. Zo werken we samen aan slimme, efficiënte, goedkope en schone mobiliteit.

 

Dit doen we met een team van promovendi tot starters, doorgewinterde automonteurs tot studieloopbaancoaches; we zijn net zo divers als het curriculum dat we aanbieden. Als team leergierig, open-minded en we gaan regelmatig het veld in om op de hoogte te blijven van de allerlaatste ontwikkelingen in Automotive Nederland. Samen met onze studenten onderzoeken we met een open houding, hoe we de mobiliteitssector toekomstbestendig kunnen maken. We zijn kritisch op de kwaliteit van ons onderwijs, krijgen energie van nieuwe uitdagingen en verwachten dit ook van onze nieuwe collega. In alle openheid bedenken we samen manieren waarop onze studenten uitgedaagd en geprikkeld kunnen worden. We zijn er trots op dat ze in het werkveld bekend staan om studenten die complexiteit van mobiliteitsvraagstukken kunnen zien. Wanneer ze goed terecht komen in het werkveld, zijn wij pas écht tevreden. Kom jij ons team versterken? Wij helpen je graag op weg.

Ben jij wie we zoeken?

  • Enkele jaren ervaring binnen de engineering of Automotive (pre)
  • HBO/WO achtergrond op het gebied van Automotive, werktuigbouwkunde of Aerospace Engineering
  • Affiniteit met onderwijs
  • Teamspeler

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij. 

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou.  Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jean-Paul Weber op: 0611330645 of via j.weber@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen