Menu Zoeken English

Embedded Librarian / Informatiespecialist voor Social Work (0,8 fte)

Onderwijs en Ontwikkeling

Wie zijn wij?

Hogeschool Rotterdam is een dynamische onderwijsinstelling voor hoger beroepsonderwijs. De Hogeschool biedt, verspreid over de stad, meer dan 90 opleidingen aan in de richtingen Kunst, Onderwijs, Gedrag & Maatschappij, Gezondheidszorg, Economie, Techniek en Media & ICT.

De dienst Onderwijs & Ontwikkeling (OeO) is een van de vier stafdiensten van de hogeschool. De afdeling Kennis & Informatie (K&I) maakt deel uit van OeO en is verantwoordelijk voor de mediatheekvoorziening van de hogeschool. Bij K&I werkt een team 30 medewerkers die o.a. garant staan voor toegang tot een collectie informatiebronnen die aansluit bij alle onderwerpen waarmee opleidingen bezig zijn. In samenspraak met opleidingen verzorgt K&I aanschaf, beheer en toegang van de collectie en de daarbij behorende advisering en ondersteuning bij het gebruik. Huisvesting is in de vier verschillende hoofdlocaties verspreid over de stad Rotterdam.

Bij de afdeling K&I staat werkplezier en onderlinge samenwerking centraal. De vele uiteenlopende taken zijn geclusterd in vier verschillende functierollen waarbij iedere medewerker rechtstreeks verantwoording afdraagt aan de manager: embedded librarian, adviseur, collectiespecialist en ondersteuner. De embedded librarian die we zoeken heeft kennis van sociale vakgebieden en maakt deel uit van het team embedded librarians die uit 6 personen bestaat.

Wat ga je doen?

Als Embedded Librarian draag je bij aan de onderwijskwaliteit van het Instituut voor Sociale Opleidingen (ISO), bachelor en master. Je werkt vooral te midden van docenten en studenten aan de ondersteuning bij het onderwijs-, onderzoek- en studieproces. Je helpt hen bij onderzoeksvragen: zowel individueel als klassikaal. Dit doe je via trainingen en andere leermiddelen die je zelf ontwikkelt. Daarnaast adviseer je docenten over het toetsen van informatievaardigheid in het curriculum. Ook hou je jezelf bezig met vraagstukken rondom het publiceren en opslaan van onderzoeksdata. Het adviseren bij de aanschaf van de fysieke en digitale informatiebronnen hoort ook bij je taken.

Binnen het instituut ben je de ogen en oren van de mediatheek. Hier haal je vragen op over bijvoorbeeld literatuuronderzoek, collectievorming, bronverwijzen en databanken. Vervolgens schakel je met de experts op dit gebied van de afdeling K&I en stemmen jullie samen af hoe je docenten, onderzoekers en studenten optimaal gaat helpen. Ten slotte netwerk je met in- en externe stakeholders op het gebied van informatievraagstukken in het bibliotheekvakgebied waarbij je je richt op het sociale domein.

Het is een afwisselende functie waarin je samenwerkt met veel verschillende partijen en je een belangrijke rol speelt bij de ondersteuning van opleidingen vanuit het informatie vakgebied.

 • Je legt de verbinding tussen vraagstukken binnen onderzoek en onderwijs enerzijds en de afdeling K&I anderzijds.
 • Je zit regelmatig met verschillende partijen rond de tafel en zoekt binnen de lesprogramma’s naar mogelijkheden voor het aanleren van informatievaardigheid.
 • Kennisdelen is voor jou vanzelfsprekend. Anderen enthousiasmeren en overtuigen kun je daarom als geen ander. Je beschikt hierbij over sterke advies- en communicatievaardigheden en bent een fijne samenwerkingspartner.
 • Het onderwijsproces heeft voor jou geen geheimen: je kunt je goed verplaatsen in de belevingswereld van studenten en docenten. Je bent vraaggericht en hebt er geen moeite mee om de vraag helder te krijgen door goed te luisteren. Ten slotte ben je in staat om de functie zelfstandig in te vullen en verder te ontwikkelen.
 • Je herkent jezelf in de woorden: alert, energiek, volhardend, overtuigend, initiatiefrijk, open en luisterend.

Ben jij wie we zoeken?

 • Werk- en denkniveau HBO-WO niveau;
 • Een open en lerende houding;
 • Kennis van een bibliotheekorganisatie en/of hoger onderwijs is een pré;
 • Kennis van sociale vakgebieden;
 • Analytisch en planmatig;
 • Energieke, inspirerende en motiverende teamspeler met sterke communicatieve en coachende vaardigheden;
 • Stressbestendig en daadkrachtig.

Wat bieden we jou?

Hogeschool Rotterdam bied je een arbeidsovereenkomst van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Inschaling conform de CAO-HBO in schaal 10 bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten goede scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling en stellen je in staat een goede balans te realiseren tussen werk en privé.

Het kunnen overleggen van een VOG is voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

 

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Blaak 555

Blaak 555 3011 GB

Interesse?

We nodigen je uit in een brief te beschrijven waarom jij de perfecte kandidaat bent en waarom jij onze nieuwe collega hoopt te worden. We zien je brief met CV graag tegemoet.

Voor informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Marie-José Lampe, Manager Kennis en Informatie, telefoonnummer 06 21859057.

Sluitingsdatum: 1 oktober 2021

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen