Menu
Zoeken English

Docent Artificial Intelligence voor Make IT Work (0,2-1,0 fte)

Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie

Wil jij een concrete bijdrage leveren aan het terugdringen van de krapte op de IT arbeidsmarkt? Gezamenlijk werken aan de omscholing van een groep zeer gemotiveerde cursisten richting de IT-sector? En heb jij een onderzoekende, open instelling en een kwantitatief analytisch denkvermogen? Dan is het omscholingsproject Make IT Work op zoek naar jou!

Make IT Work

Hogeschool Rotterdam gaat deelnemen aan het Make IT Work project. Dit project, dat al binnen enkele hogescholen wordt aangeboden, richt zich op hbo/wo professionals die zich graag willen omscholen richting de IT-sector. In een traject van 11 maanden worden deelnemers omgeschoold en begeleid naar een andere baan. Tijdens de eerste 5 maanden volgen deelnemers fulltime – 5 dagen per week –  een opleiding bij Hogeschool Rotterdam. Na succesvolle afronding van deze 5 maanden krijgen deelnemers een arbeidscontract van 6 maanden bij één van de deelnemende werkgevers.  Gedurende deze 6 maanden krijgen zij vanuit de hogeschool begeleiding en scholing tijdens 4 terugkomavonden om zo uiteindelijk na 11 maanden een volledige overstap te kunnen maken.  Om dit te faciliteren zijn we op zoek naar deskundigen vanuit de praktijk die hier een bijdrage aan willen leveren. Deze functie is te combineren met een baan in het werkveld maar een fulltime overstap naar Hogeschool Rotterdam is ook vorm te geven.

Wat ga je doen?

We zijn vooral op zoek naar ervaringsdeskundigen die kennis hebben van onderstaande gebieden omdat onze cursisten daar in worden opgeleid:

 • Lineaire algebra
 • Artificial Intelligence
 • Statistiek
 • Numerieke analyse
 • Object georiënteerd programmeren
 • Databases
 • Projectonderwijs
 • Algoritmen en datastructuren

We vinden achtergrond, ervaring en opleiding belangrijk maar ook je motivatie om (gedeeltelijk) over te stappen en hoe jij jezelf ziet en positioneert binnen een team als het onze. Uiteraard hoef je niet alle gebieden te beheersen. Indien je aangenomen wordt, kijken de manager en de directe collega’s samen met jou waar jij het beste kan worden ingezet. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat je zomaar zonder onderwijservaring aan je lot wordt overgelaten. Je zal vanaf het begin van je carrière als docent worden uitgedaagd en gefaciliteerd om jezelf te blijven ontwikkelen aangaande je vakkennis en je didactische vaardigheden.

Wat bieden we jou?

  Een contract met zicht op een vast dienstverband
  Een goede werk/privé balans (40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
  Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald tussen minimaal €2.845,48 (schaal 10) en maximaal €5.026,85 (schaal 11) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  Uitstekende scholings- en ontwikkelmogelijkheden
  Zelfstandige, maatschappelijk relevante en diverse functie

NB: bij Hogeschool Rotterdam start je als onervaren docent in salarisschaal 10. Dit is de startfunctie in jouw loopbaan als docent. Je kunt doorgroeien naar kerndocent, hogeschooldocent en hoofddocent. Voor deze ontwikkeling is het wel noodzakelijk dat je bij de volgende stap in het bezit bent van een masterdiploma.

 

Het team en de werkplek

Je komt te werken op de IT Campus Rotterdam. Dit is een initiatief van onderwijsinstellingen (Albeda, Zadkine, Techniek College Rotterdam en Hogeschool Rotterdam) en bedrijfsleven: VNO-NCW, Rotterdam Partners, verschillende IT-bedrijven en grote Rotterdamse instellingen met een belangrijke IT-component zoals Havenbedrijf Rotterdam. Zij werken samen aan meer en beter IT-talent voor Rotterdam. De vraag naar goed IT-personeel en de behoefte aan IT-kennis is namelijk groot, zowel bij werkgevers als bij het onderwijs. IT Campus Rotterdam organiseert de samenwerking tussen deze werelden zodat er meer en beter IT-talent kan worden opgeleid om zo de aantrekkingskracht van Rotterdam voor IT-talent én bedrijven verder te versterken. Make It Work is een nieuw project dat goed aansluit bij deze ambitie. Waarbij je komt te werken binnen een nieuw team bestaande uit docenten van Hogeschool Rotterdam en mensen uit het werkveld.

Ben jij wie we zoeken?

 

 • Je hebt tenminste een relevante afgeronde hbo-opleiding.
 • Je hebt werkervaring als dataengineer, systeemanalist, software engineer, web-programmeur of aanverwante werkervaring.
 • Je hebt didactische en coachende vaardigheden of wil deze ontwikkelen
 • Je hebt passie voor het overdragen van kennis in een praktische context en met oog voor de cursisten.
 • Je bent bereid om jezelf continu te ontwikkelen, bijvoorbeeld door scholing.
 • Je bent minimaal 1 dag per week beschikbaar om bij ons te komen werken (we willen je vragen om je beschikbaarheid te benoemen in je motivatiebrief).

Spreekt deze vacature je aan maar twijfel je of deze baan bij je past of andersom? Bel dan gerust contact op met onze recruiter, Jean-Paul Weber, via  mail: j.weber@hr.nl of 06-11330645. We hebben liever dat je bij twijfel belt dan dat je deze kans voorbij laat gaan!

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of j.weber@hr.nl.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen