Menu Zoeken English

Datastewards (1,6-2,0 fte)

Ondersteuning Kenniscentra

Ondersteuning Kenniscentra en Expertisecentra (OKC) zoekt per direct datastewards.

Hogeschool Rotterdam focust haar onderzoek in zes kenniscentra en twee Centers of Expertise (COE). Binnen deze kenniscentra en COE’s zijn meerdere lectoren en (docent)onderzoekers actief die praktijkgericht onderzoek verrichten. OKC ontwikkelt momenteel een geheel van diensten ter ondersteuning aan de kenniscentra en COE’s. Tijdens de voorbereiding, uitvoering en afronding van onderzoeksprojecten bieden deze diensten advies en ondersteuning bij het verkrijgen van subsidie, juridische vraagstukken en gegevensbeheer.

Functie

Als datasteward ondersteun je onderzoekers bij project- en subsidieaanvragen door het schrijven van een dataparagraaf en datamanagementplan waarmee we wet en regelgeving navolgen en voldoen aan de FAIR data principes. Je adviseert onderzoekers over het zorgvuldig omgaan met research data, en over procedures en technische aspecten die van belang zijn voor de kwaliteit van de datasets. Je benadert onderzoekers pro-actief en draagt je kennis over die de meerwaarde van datamanagement aantoont. Je werkt samen met de adviseurs van de mediatheek die ondersteuning bieden aan onderzoek binnen HR voor de publicatie van artikelen en het (her) gebruik van onderzoeksdata en -informatie. Je bent betrokken bij het totale proces van onderzoek vanaf projectidee, tijdens het onderzoek tot en met de afronding.

Het team waarin je werkt bestaat uit datastewards en adviseurs van de mediatheek. Je werkt deels vanuit de backoffice OKC, maar vooral bij de kenniscentra en COE’s op de verschillende locaties in continue samenwerking met je teamleden.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Ondersteunt bij het schrijven van dataparagraaf en datamanagementplan per project
 • Adviseert op het gebied van datamanagement en de systemen
 • Verzorgt de autorisatie van de digitale werkomgeving van de onderzoeken en de het gebruik van de voorgeschreven digitale infrastructuur
 • Verzorgt de archivering van de data intern en extern conform de FAIR-principes
 • Bewaken van de implementatie en uitvoering van de AVG-richtlijnen binnen de onderzoeken
 • Bewaakt de datamanagementprocessen, denkt mee over verbeterpunten
 • Ontwikkelen/geven van training op het gebied van Research Data Management (RDM)
 • Onderhoudt intern en extern netwerken op het gebied van RDM
 • Volgen van scholing omtrent RDM

Profiel

We zijn op zoek naar een enthousiaste collega die in staat is om verschillende disciplines bij elkaar te brengen en te verbinden.

 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Je hebt affiniteit met data, onderzoeksmethoden en ICT
 • Je hebt kennis van RDM en AVG-richtlijnen
 • Persoonlijke competenties van belang bij deze functie zijn: plannen en organiseren, overtuigingskracht, netwerkvaardig en kwaliteitsgericht
 • Je bent in staat om je werk zelfstandig vorm te geven

Aanbod

Hogeschool Rotterdam bied je een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar met een optie tot verlenging (D4 CAO-HBO) in schaal 9. Het salaris bedraagt minimaal € 2.845,48 en maximaal € 3.920,50 bruto per maand bij een volledig dienstverband (exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering). De omvang van de aanstelling is in nader overleg af te stemmen en ligt tussen 0.8 en 1 fte. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Om bij Hogeschool Rotterdam te kunnen werken, heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Arjan Lagendaal, directeur OKC, via telefoonnummer: 0653 637 771.

Sluitingsdatum: 30 augustus 2020

Solliciteren kan alleen via onze eigen website

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen