Profielen is het onafhankelijke nieuwsplatform voor de Hogeschool Rotterdam. Profielen brengt op profielen.hr.nl nieuws en achtergrondverhalen over de HR, het hoger onderwijs en het studentenleven in de stad. Ook maken we ieder jaar drie Profielen Magazines.

De redactie van Profielen bestaat uit een kleine en hechte groep professionele journalisten en een schil aan freelancers en (student)bloggers. Ter versterking van de redactie zoekt Profielen een meeschrijvend eindredacteur (0.6 fte).

Functie

Je draagt zorg voor de foutloze publicatie van artikelen. Dit houdt onder meer in het controleren van artikelen op inhoud en zorgvuldigheid, bewaken van de leesbaarheid en de verbetering van taal- en spelfouten. Ook zie je erop toe dat de juridische en ethische regels in acht zijn genomen.

Verder zet je artikelen en opdrachten uit, begeleid je redacteuren en freelancers in het journalistieke proces én zie je er op toe dat de deadlines worden gehaald.

Daarnaast heb je een sterke antenne voor nieuws, schrijf je nieuwsartikelen, interviews en achtergrondverhalen en deel je content via onze social media kanalen.

Profiel

  • Een afgeronde relevante hbo opleiding, bij voorkeur in de journalistiek.
  • Ruime redactionele ervaring: je voelt je thuis in de online journalistiek en je kunt multimediaal werken.
  • Je beschikt over een uitstekende beheersing van het Nederlands, in woord en geschrift.
  • Je weet van aanpakken, je bent creatief, communicatief, stressbestendig en een teamspeler.
  • Je weet wat er leeft en speelt binnen het hoger onderwijs in het algemeen en binnen Hogeschool Rotterdam.
  • Je werkt bij voorkeur maandag, dinsdag en donderdag op de redactie.
  • Je bent jong van geest, weet wat studenten drijft en vindt het leuk om op een redactie, binnen de dynamiek van een hogeschool te werken.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een dienstverband voor de duur van 6 maanden (artikel D4 cao hbo). Het salaris bedraagt minimaal €2.704,41 en maximum €4.094,11 (schaal 10) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Informatie

Voor meer informatie over deze vacature en de selectieprocedure kan je contact opnemen met onze hoofdredacteur, Tosca Sel via T.Sel@hr.nl of via 0619 424 646.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum: 30 oktober 2018

Je kan uitsluitend online solliciteren.

Waar ga je werken?

Rochussenstraat

Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.