Menu Zoeken English

Docent Data Engineering gezocht voor de opleiding Applied Data Science & AI (0,4-1,0) fte

Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie

Heb jij een passie voor data engineering en denk jij dit te kunnen overbrengen in interessante colleges? Begrijp jij hoe je waarde vanuit data creëert en breng je dit graag over op de nieuwe generatie data-engineers? Inspireer je jongvolwassenen graag met jouw kennis en passie voor het vakgebied dat zich bevindt in de wereld van data? Maak dan nu de overstap naar onze opleiding!

Wat ga je doen?

Je wordt in eerste instantie ingezet als docent/coördinator van de minor data engineering. Deze minor is onderdeel van de bachelor Data Science & AI. Als docent binnen de minor voel je je thuis in onderwerpen als data architectuur en infrastructuur voor grote en/of complexe datasystemen en kun je de vertaalslag maken richting je lessen. Je weet je kennis toe te passen in interessante praktijk- en theorielessen waarbij je de connectie maakt met het werkveld. Je geeft bijvoorbeeld les in dimensioneel modelleren en begeleidt gastcolleges over Ensemble modelleren zoals Anchor en Datavault. Naast inhoudelijke kennis coördineer je de minor data engineering en zorg je samen met je collega’s ervoor dat het hele programma goed georganiseerd is voor de studenten.

Daarnaast kan je indien gewenst en afhankelijk van je beschikbaarheid onderwijsprojecten opzetten en uitvoeren binnen de opleiding Data Science & AI. Tijdens je gesprekken met ons kijken de onderwijsmanagers en de directe collega’s samen met jou hoeveel tijd je bij ons wil werken en waar jij naast je werk voor de minor het beste kan worden ingezet. Ons onderwijs is niet alleen klassikaal ingericht maar richt zich voornamelijk op projecten waarbij we zo dicht mogelijk de praktijk proberen te benaderen. Je hebt bij ons als docent een divers takenpakket en staat midden in de maatschappij. Vanuit je rol word je ook gestimuleerd om mee te gaan in technologische ontwikkelingen en deze terug te laten komen in ons onderwijs. Je hoeft niet bang te zijn dat je zomaar zonder onderwijservaring aan je lot wordt overgelaten. Je zal vanaf het begin van je carrière als docent worden uitgedaagd en gefaciliteerd om jezelf te blijven ontwikkelen wat betreft je vakkennis en je didactische vaardigheden. De wereld waarin we ons bewegen, ontwikkelt continu en jij als docent groeit en leert mee!

wat bieden we jou?

 • Contract voor een jaar met zicht op vast dienstverband
 • Mogelijkheid tot parttime werken (indien gewenst)
 • Samen leren en werken met de nieuwe generatie dataengineers
 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald tussen minimaal €2.902,39 en maximaal €5.127,39 (schaal 11) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Een goede werk/privé balans (45+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
 • Uitstekende scholings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Zelfstandige, maatschappelijk relevante en diverse functie

Wij verwachten dat je:

 • Je bent minimaal in het bezit van een relevante hbo-opleiding.
 • Je hebt affiniteit/ervaring met lesgeven en wil je hier verder in ontwikkelen.
 • Je hebt werkervaring in data engineering.
 • Je bent bekend met producten zoals Apache Airflow, Docker, REST / GraphQL, Git / GitLab.
 • Je hebt ervaring met het realiseren van datawarehouses, datamarts en/of datalakes.
 • Je hebt kennis van cloud computing als Azure en eventueel AWS en GCS of je bent bereid dit bij te leren.
 • Je hebt kennis van programmeren, het beheersen van Python en R is een pré.
 • Je werkt graag in een zelfsturend professioneel team.
 • Je bent de hoogte bent van belangrijke technologische ontwikkelingen in het werkveld en wil dit blijven.
 • Je vindt het leuk om studenten te begeleiden en te coachen, zodat zij zich professioneel en persoonlijk ontwikkelen.
 • Je bent in staat om een stimulerende leeromgeving te creëren en studenten te enthousiasmeren en te motiveren.

Klinkt dit als iets voor jou? Denk er niet langer over na en stuur ons nu via de website jouw motivatie en informatie over wie je bent en wat je doet/hebt gedaan en hoeveel dagen je beschikbaar bent. Dan zoeken wij een datum voor een mogelijke kennismaking.

Mocht je andere vragen hebben of wil je gewoon wat meer informatie over de verschillende opleidingen of de procedure, neem dan contact met onze recruiter, Jean-Paul Weber op telefoonnummer: 0611 330 645 of e-mail: j.weber@hr.nl.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Je gaat werken op de locatie aan de Wijnhaven 99. Deze locatie is gelegen tussen de metrostations Beurs en Blaak en ligt midden in het centrum van Rotterdam. De locatie is uitstekend te bereiken met het OV.
Foto van locatie Locatie

Wijnhaven 99

Wijnhaven 99 3011 WN Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of j.weber@hr.nl.

Is dit jou droombaan?

Is dit jouw droombaan?
Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen