Menu Zoeken English

Docent communicatieve vaardigheden gezocht (0,6-1 fte)

Instituut voor de Gebouwde Omgeving

Ben jij ervaren in het aanleren van allerlei communicatieve vaardigheden? Een nieuwsgierige, ondernemende persoonlijkheid die het leuk vindt om nieuwe ideeën een plek te geven in het onderwijs en zich open te stellen naar collega’s en studenten? En lijkt het je leuk om onderdeel te worden van een enthousiaste groep docenten die samen de vastgoedspecialisten van de toekomst opleiden? Dan is deze functie bij onze opleiding zeker iets voor jou!

Wat ga je doen?

In deze functie verzorg je interactief onderwijs op het gebied van communicatieve vaardigheden in verschillende studiejaren van onze opleiding. Dit kan gaan om verbale maar ook non-verbale communicatie. Denk aan Overtuigend Communiceren, Zakelijke Gespreksvoering, Presenteren en Onderhandelen. Ons onderwijs wordt zowel klassikaal, digitaal als in projecten vormgegeven. Indien je aangenomen wordt, kijken de onderwijsmanager en de directe collega’s samen met jou waar jij het beste kunt worden ingezet. Waarbij de focus zal liggen op het geven en het ontwikkelen van lessen met betrekking tot communicatie. We zoeken dan ook iemand die goed thuis is in de wereld van communicatie en begrijpt wat er van professionals in de praktijk wordt gevraagd. Ervaring met het ontwikkelen en geven van lessen is mooi meegenomen.  Daarnaast zal je vanaf het begin van je carrière als docent worden uitgedaagd en gefaciliteerd om jezelf te ontwikkelen, zowel je vakkennis als je didactische vaardigheden.

Wat bieden we jou?

 • Een jaarcontract (D4 cao hbo) met uitzicht op vast dienstverband
 • Een goede werk/privé balans (40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
 • Salaris, afhankelijk van ervaring, van minimaal €2.845,48 en maximaal € 4.393,81 bruto per maand (schaal 10) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Ontwikkelmogelijkheden zoals een door ons gefaciliteerde didactische opleiding tot hbo-docent
 • Zelfstandige en maatschappelijk relevante functie.

NB Bij Hogeschool Rotterdam start je als docent zonder ervaring, in principe in salarisschaal 10. Vanaf deze startfunctie kun je doorgroeien naar kerndocent, hogeschooldocent en hoofddocent. Iedere functie bevat taken aansluitend bij het functieniveau. Voor de ontwikkeling naar schaal 11 is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een masterdiploma.

Het team en de opleiding

Maak kennis met je toekomstige collega's

Bij Vastgoed en Makelaardij leiden we studenten op tot allround vastgoeddeskundige. Waar kan dat beter dan in Rotterdam? Van Katendrecht in het zuiden tot ZOHO in het noorden, hier zijn wij helemaal op onze plek. Studenten worden vanaf dag 1 ondergedompeld in de wereld van vastgoed. Bij ons geen algemene economische propedeuse, maar meteen de diepte in. Als onderdeel van het Instituut voor de Gebouwde Omgeving is er direct veel contact met andere opleidingen, van Bouwkunde tot Ruimtelijke Ordening & Planologie. Als docent ben je samen met je studenten onderdeel van een dynamisch netwerk van kennisontwikkeling en onderzoek. Altijd met één been in de praktijk, met gastcolleges van uiteenlopende specialisten en volop projecten in het veld.

De lat ligt hoogt. We zijn een ambitieuze opleiding met een gedreven team en enthousiaste, mondige studenten. Je zou kunnen stellen dat de cultuur ergens tussen onderwijs en bedrijfsleven in zit. Persoonlijk en informeel waar het kan, maar ook zakelijk en gestructureerd. Wars van 9 tot 5, afspraak is afspraak. Dat vertaalt zich in afstudeerscripties van hoog niveau, maar ook in docenten die elkaar continu scherp houden. We bevinden ons in een doorlopend proces van verbetering en vernieuwing en lopen voorop in ontwikkelingen die spelen in ons vakgebied, zoals duurzaamheid, circulariteit en data-analyse. Als docent krijg je zelf alle ontwikkelruimte die je zoekt om je eigen vakgebied verder te verbreden en uit te diepen. Vastgoed en Makelaardij is geen plek om te landen vanuit het bedrijfsleven, het is een springplank om jezelf te blijven overtreffen.

Je wordt onderdeel van een team van ongeveer 60 professionals die gezamenlijk ruim 1300 studenten opleiden. Mocht je dus ondersteuning nodig hebben dan is die er zeker. Daarnaast kenmerkt het team van vastgoed zich als een professioneel, gezellig team dat dicht bij de student staat. Het is een gemêleerd gezelschap van mensen met verschillende opleidingsachtergronden maar met een gemeenschappelijk doel: om zo goed mogelijk onderwijs vorm te geven. De opleiding is de afgelopen jaren flink gegroeid en de verwachting is ook dat dit zich de komende jaren doorzet.

Wat vinden wij belangrijk?

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond in een relevante richting.
 • Je hebt relevante ervaring als trainer/docent/coach op het gebied van communicatievaardigheden.
 • Je hebt een goed ontwikkeld taalgevoel.
 • Je vindt het leuk om studenten te coachen in hun persoonlijke ontwikkeling.
 • Je hebt affiniteit met de gebouwde omgeving en commerciële, ondernemende studenten.
 • Je bent gericht op het  verbeteren van je onderwijs.
 • Je beschikt over een didactische bevoegdheid of je bent bereid je op dat vlak te bekwamen.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Je gaat werken op de locatie Academieplein. Deze locatie is gelegen tussen de metrostations Coolhaven en Dijkzigt en is op loopafstand gelegen van het centrum van Rotterdam. Je nieuwe werkplek is uitstekend te bereiken met het OV.
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jean-Paul Weber op: 06-11330645 of via j.weber@hr.nl.

Is dit je droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen