Menu Zoeken English

Docent Bedrijfskunde (0,8-1 fte)

Instituut voor de Gebouwde Omgeving

Heb jij een bedrijfskundige kijk op ons vakgebied Facility Management en wil je daarmee een bijdrage leveren aan een betere wereld? En lijkt het je leuk om met jouw kennis organisaties, (inkoop)processen en financieel management bij te dragen aan onze opleiding en aan de ontwikkeling van onze studenten? Dan is docent bedrijfskunde bij onze opleiding zeker iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als docent verbind je de praktijk en theorie en maak je het vakgebied levendig. Binnen de opleiding ga je op interactieve wijze aan de slag met het verzorgen van lessen en begeleiden van projecten die betrekking hebben op het facilitaire vakgebied. We zoeken professionals die hun kennis en ervaring willen delen met de aankomende generatie facility professionals. Samen met onze studenten onderzoek je bijvoorbeeld hoe processen geoptimaliseerd kunnen worden, er op een duurzame manier ingekocht kan worden en hoe dit op de beste manier geïmplementeerd kan worden, passend bij de cultuur van de organisatie.

Je hebt een brede actuele kijk op het vakgebied van Facility Management of op een ander vakgebied zoals organisatiekunde, financieel management, kwaliteitsmanagement of data expertise. Indien je aangenomen wordt, kijken de onderwijsmanager en de directe collega’s samen met jou waar jij het beste kan worden ingezet. Je staat niet uitsluitend voor de klas. Ons onderwijs wordt zowel klassikaal, digitaal als in projecten vormgegeven. In onze projecten werken we met echte opdrachtgevers en opgaven die door hen worden geformuleerd om zo de studenten het vakgebied te laten ontdekken en zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen. Je zal vanaf het begin van je carrière als docent worden uitgedaagd en gefaciliteerd om jezelf te blijven ontwikkelen, zowel je vakkennis als je didactische vaardigheden.

Het team en de opleiding

Maak kennis met je toekomstige collega's

Het team bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste collega’s. Wij willen het leukste en meest actuele onderwijs geven aan onze studenten en we leren van elkaar.

We laten onze studenten kennismaken met de laatste ontwikkelingen en geven ze een stevige basis. Het ontwikkelen van een professionele identiteit voor zowel studenten als docenten is verweven in de opleiding.

De kracht van Facility Management is het inrichten van omgevingen en gebouwen, zodat de beleving er optimaal is en het gewoon fijn is om daar te zijn. Ons vakgebied is volop in ontwikkeling, wat het elke dag weer uitdagend maakt: ontwikkelingen op het gebied van circulariteit, werkgeluk & vitaliteit, klimaatadaptatie, energietransitie, maar ook robotisering, smart buildings en de nieuwste werkplekconcepten zijn daar voorbeelden van. Die focus op de mens in een duurzame omgeving is iets waarin we ons als Hogeschool Rotterdam onderscheiden.

We verwachten dus dat je flexibel bent bij de vertaling van ontwikkelingen uit het vakgebied naar uitdagend onderwijs vanuit een bedrijfskundig perspectief. Daarvoor zoeken we een nieuwsgierige, ondernemende collega. Je moet het leuk vinden om nieuwe ideeën een plek te geven in je onderwijs en verbindend zijn binnen en buiten Hogeschool Rotterdam

Profiel

 

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond en bent bereid om op termijn, indien nodig, een master te behalen.
 • Je hebt relevante (werk)ervaring in een bedrijfskundige rol.  
 • Je bent nieuwsgierig naar onze studenten en wilt met, maar ook van hen leren.
 • Je vindt het leuk om studenten te coachen in hun persoonlijke ontwikkeling.
 • Je vindt het belangrijk dat er plezier is in studie en werk.
 • Je hebt ervaring met organiseren van projecten.
 • Je kunt goed netwerken en je weet je netwerk in te zetten voor de opleiding.

We zoeken collega’s die op de hoogte zijn van recente ontwikkelingen en vernieuwingen in ons vakgebied en naast de genoemde specialistische kennis over een brede blik, samenwerkingsvaardigheden en eigenaarschap beschikken. Affiniteit met de ontwikkeling van jonge mensen is noodzakelijk, didactische kennis en vaardigheden een pré, maar daarin word je opgeleid en ondersteund.

Wat bieden we jou?

 • Een gevarieerde functie waarin het coachen van studenten, het lesgeven en het begeleiden van projecten centraal staat.
 • Een zelfstandige functie, waarbij je ook samenwerkt in verschillende teams.
 • Een enthousiast team met een informele sfeer.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden voor jou als professional. Zoals het behalen van de didactische bevoegdheid en eventueel een Master.
 • Mogelijkheid tot flexibele invulling (4 tot 5 dagen).
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald tussen minimaal € 2.902,39 en maximaal € 4.393,81 (schaal 10) bruto per maand. Met voldoende mogelijkheden voor een goede balans tussen werk & privé, ruim 40 vakantiedagen bij fulltime dienstverband, duurzame inzetbaarheidsuren en tijd voor professionalisering.

 

NB: bij Hogeschool Rotterdam start je als onervaren docent in salarisschaal 10. Dit is de startfunctie in jouw loopbaan als docent. Je kunt doorgroeien naar kerndocent, hogeschooldocent. Voor deze ontwikkeling is het wel noodzakelijk dat je bij de volgende stap in het bezit bent van een masterdiploma.

 

 

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Je gaat werken op de locatie Academieplein. Deze locatie is gelegen tussen de metrostations Coolhaven en Dijkzigt en is op loopafstand gelegen van het centrum van Rotterdam. Je nieuwe werkplek is uitstekend te bereiken met het OV.
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

De opleiding Facility Management is onderdeel van het Instituut voor de Gebouwde Omgeving, gevestigd op onze locatie op het Academieplein. Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro Coolhaven of metro Dijkzigt). Daarnaast is de locatie op 10 minuten lopen van het centrum van Rotterdam.

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jean-Paul Weber op: 06-11330645 of via j.weber@hr.nl.

Is dit je droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen