Menu Zoeken English

De dienst FIT heeft als doel om onze gasten zich welkom en thuis te laten voelen bij Hogeschool Rotterdam. We zorgen daarvoor met een integrale dienstverlening van de afdelingen informatietechnologie, services, vastgoed en huisvesting, integrale veiligheid en inkoop. Als dienst hebben we een 5-tal waarden hoog in het vaandel staan: vakkundig, samenwerkend, scherpzinnig, optimistisch en daadkrachtig.

De functie en organisatorische context

Als servicemanager ben je onderdeel van het team “demand en supply” van de afdeling informatietechnologie en rapporteer je aan het hoofd demand en supply. Je bent daarbij verantwoordelijk voor de vraag- en aanbodbesturing van informatietechnologie voor een of meerdere grote bestaande bedrijfsprocessen (bedrijfsfuncties). Hierbij ontwikkel je het informatievoorzieningsbeleid voor desbetreffende bedrijfsfuncties en brengt deze tot uitvoering.

Je bent voor proceseigenaren het aanspreekpunt om de ondersteuning op het gebied van informatievoorziening op de behoefte afgestemd te houden. Je onderhoudt hiervoor contacten met en geeft sturing aan de prestaties van interne en externe leveranciers en je doet dit in nauwe samenwerking met de afdeling Inkoop & Contract Management en Technisch-, Applicatie- en Functioneel beheer.

Je werkt intensief samen met collega’s van het team functioneel beheer voor de verschillende informatiesystemen, waarbij je integrale sturing geeft aan functionele wijzigingen op de informatiesystemen en de kwaliteit van ondersteuning. Je werkt nauw samen met andere servicemanagers en informatiemanagers binnen het team demand & supply om een integraal beeld van veranderingen in het landschap van informatietechnologie te houden. Tenslotte werk je samen met architecten en de information security officer uit de staf van de afdeling informatietechnologie, die richting geven aan het ontwerp van het IT landschap.

Resultaatgebieden en verantwoordelijkheden

Contract- en servicelevelbeheer

Je onderhoudt contacten met leveranciers van informatiesystemen. Hierbij controleer je periodiek de geleverde prestaties en stuurt waar nodig actief op de verbetering van de dienstverlening. Je controleert de financiële vergoedingen van leveranciers op de geleverde prestaties. Daarbij houd je actief zicht op en geef je sturing aan de integrale kosten (TCO) van de contracten en overkoepelend van de bedrijfsfuncties. In het geval een “perceel” opnieuw aanbesteed wordt, heb je een coördinerende rol op het gebied van informatietechnologie en borg je dat het contract daarna bestuurd kan worden.

Transitie- en wijzigingenbeheer

Je werkt samen met proceseigenaren van de verschillende bedrijfsfuncties die je ondersteunt en blijft actief op de hoogte van ontwikkelingen in het aanbod op de markt. Je ontwikkelt daarbij het informatievoorzieningsbeleid om de bedrijfsfuncties optimaal ondersteund te houden. Het beleid is daarbij actief afgestemd op de andere bedrijfsfuncties, op de architectuur en de informatiebeveiliging. 

Met functioneel beheer houd je zicht op de functionele wijzigingen die in de verschillende informatiesystemen gevraagd worden. Je stuurt in samenwerking met de release manager actief op de prioriteit van de verschillende wijzigingen op basis van belang en beschikbaar budget. Bij complexere wijzigingen en/of omvangrijke functionele incidenten of problemen vervul je een coördinerende rol tussen betrokken partijen en belanghebbenden.

Profiel

  • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau met minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
  • Je beschikt over ruime relevante werkervaring in IT Service Management;
  • Je beschikt over een uitgebreide kennis van alle onderdelen van een typische IT-omgeving, business-, informatie- en IT-context;
  • Je bent klant- en servicegericht;
  • Je bent communicatief vaardig en presenteert zowel mondeling als schriftelijk goed;
  • Je bent creatief en laat je niet beperken door “hoe dingen nu zijn”;
  • Je bent analytisch;
  • Je bent georganiseerd, systematisch, ordentelijk;
  • Je werkt goed samen en verbindt mensen.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam bied je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd (art. D3 cao-hbo). De functie is ingeschaald in salarisschalen 11 of 12, zijnde minimaal €3.560,72 en maximaal €5.564,24 bruto per maand exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering bij volledig dienstverband. De secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden, een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Maarten Knol, hoofd Demand & Supply, per e-mail m.j.c.knol@hr.nl of telefonisch 010-794 4047.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.