Aan de rand van het centrum van Rotterdam, gehuisvest aan de Coolhaven, verzorgt het Instituut voor de Gebouwde Omgeving (IGO) de bacheloropleidingen Bouwkunde, Ruimtelijke Ordening & Planologie, Vastgoed & Makelaardij, Civiele Techniek, Watermanagement, Facility Management en Logistics Management. Daarnaast verzorgt het instituut de masteropleidingen van de Academie van Bouwkunst. Het instituut verbindt zich met zijn opleidingen aan de problematiek rond de duurzame ontwikkeling van grootstedelijke deltagebieden. We streven naar een integrale benadering rond waterbeheer, logistiek, infrastructuur en de (herbestemming van) bouw in een leefbare en duurzame omgeving. Voor ons instituut zoeken we een programmaregisseur innovatie.

Waarom deze functie?

De wereld om ons heen verandert snel, we staan als samenleving voor grote opgaven als energietransitie, klimaatadaptatie en het schaarser worden van grondstoffen. Daarnaast gaan technische ontwikkelingen snel en innovaties volgen elkaar in rap tempo op. De techniekinstituten van de Hogeschool Rotterdam, samen met het kenniscentrum Duurzame Havenstad en Centre of Expertise, RDM hebben als antwoord op deze ontwikkelingen gezamenlijk de Techniekvisie opgesteld. In deze visie verwoorden we onze ambities voor ons onderwijs in relatie tot deze grote opgaven en innovaties. We streven naar een intensieve samenwerking tussen onderwijs, praktijk en onderzoek, waarmee we innovatie willen aanjagen en onze studenten optimaal willen voorbereiden op een veranderende toekomst. Afgelopen jaren hebben de IGO opleiden in hun onderwijs, onderzoek en proeftuinen al mooie eerste stappen gezet in de realisatie van de ambities uit de techniekvisie. In de komende jaren willen we graag een volgende stap maken.

Wie zoeken wij?

We zijn opzoek naar een enthousiaste, verbindende en ondernemende programmaregisseur die graag een bijdrage wil leveren aan het aanjagen van innovatie in het domein van de Gebouwde Omgeving. Iemand die onze opleidingen, opleidingsteams en studenten inspireert om over de grenzen van de eigen vakgebieden heen te kijken en hen enthousiasmeert en stimuleert om samen met elkaar te werken aan projecten en initiatieven. We zoeken een echte netwerker, iemand die intern en extern mensen aan elkaar kan verbinden en netwerken kan onderhouden.

Wat ga je doen?

• Het initiëren en coördineren van bestaande en nieuw op te zetten opleiding overstijgende projecten, initiatieven en onderzoeken rondom actuele ontwikkelingen in het domein van de Gebouwde Omgeving.
  • Het opzetten en onderhouden van opleiding overstijgende netwerken rondom actuele ontwikkelingen in het domein van de Gebouwde Omgeving.
  • Het coördineren van opleiding overstijgende onderwijs- en onderzoekprogramma’s zoals onze minoren, PI projecten en proeftuinen.
  • Het stimuleren en initiëren van samenwerkingen van onze opleidingen met bedrijven, instellingen en projecten binnen de Rotterdamse regio.
  • Het begeleiden van studenten tijdens projecten.
  • Het ontwikkelen van innovatieve vormen van onderwijs en toetsing.

Wat vragen we van je?

• Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau.
  • Je hebt ervaring en/of affiniteit met het domein van de Gebouwde Omgeving.
  • Je hebt een heldere visie op de actuele ontwikkelingen in het domein van de Gebouwde Omgeving.
  • Je bent een verbinder.
  • Je beschikt over goede communicatieve en organiserende vaardigheden.
  • Je bent flexibel en hebt een proactieve open houding.
  • Je beschikt over een relevant netwerk in de regio Rotterdam en/of bent bereid hier stevig in te investeren.

Wat bieden wij?

Hogeschool Rotterdam biedt een arbeidsovereenkomst aan voor de duur van 1 jaar (D3 cao hbo), met uitzicht op onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal €3.560,72 en maximaal €5.564,23 (schaal 11/12) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten o.a. uitstekende scholingsmogelijkheden, een goede vakantieregeling en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Solliciteren?

Indien je interesse hebt dan willen we je vragen om een cv en motivatiebrief online (via de website) in te sturen. In je motivatiebrief zien we naast je motivatie ook graag iets terug van je visie op het domein van de Gebouwde Omgeving.

Mocht je vragen hebben over de functie of de selectieprocedure neem dan contact op met onze Recruiter Jean-Paul Weber, telefoonnummer 0611 330 645 of j.weber@hr.nl.

Sluitingsdatum: 7 september 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.