Menu Zoeken English

Onderzoeksbegeleider/Docent Master Physician Assistant (wetenschappelijke leerlijn) (0,4-0,6 fte)

Instituut voor Gezondheidszorg

Het Instituut voor Gezondheidszorg heeft een breed aanbod aan gezondheidszorg gerelateerde opleidingen. Hieronder vallen onder andere de Bachelor opleidingen Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, Management in Zorg, Verpleegkunde, Verloskunde en de Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn (LGW). De masteropleidingen zijn: Advanced Nursing Practice en Physician Assistant algemeen en Physician Assistant gericht op klinisch verloskundigen.

Het instituut is verbonden aan een kenniscentrum. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Masteropleiding Physician Assistant (MPA)

Deze masteropleiding leidt paramedici op tot physician assistants. De physician assistant is een medisch zorgprofessional, die op een zelfstandige en structurele wijze medische taken overneemt van een medisch specialist. Dit betekent dat de studenten hun algemene medische kennis en vaardigheden verbreden en verdiepen. Daarnaast ontwikkelen zij zich op professioneel vlak op het gebied van kwaliteitszorg, triage, organisatie van zorg. Gedurende de hele opleiding leggen zij een goede wetenschappelijke basis, wat resulteert in het zelf opzetten, uitvoeren en presenteren van praktijkgericht onderzoek.

Binnen de MPA hebben we het uitstroomprofiel Klinisch Verloskundige waarbinnen studenten

hun algemene medische kennis en vaardigheden verbreden en hun verloskundige kennis en vaardigheden verdiepen. Op dit moment zijn wij op zoek naar een docent voor de wetenschappelijke leerlijn met kennis gericht op dit profiel.

Functie

Als onderzoeksbegeleider-docent maak je deel uit van een enthousiast en gemotiveerd team dat nauw betrokken is bij de ontwikkelingen in het werkveld en in het onderwijs. We zijn op dit moment specifiek op zoek naar een docent die samen met de andere docent-onderzoekers wil meewerken aan het leerproces van studenten binnen de wetenschappelijke leerlijn vooral op het klinisch verloskundige vakgebied. Het begeleiden van studenten bij hun literatuurstudie en masterthese onderzoek is een belangrijk onderdeel van de functie.

Afhankelijk van de expertise kan het geven van vakken binnen de medische of professionele leerlijn, het coachen van de studenten tijdens het praktijkdeel van de opleiding en het participeren in  onderwijsontwikkeling ook tot de mogelijkheden behoren.

Profiel

  • Een relevante, afgeronde universitaire opleiding, bij voorkeur een afgerond PhD-traject;
  • werkzaam als onderzoeker, verloskundige en/of arts en kennis en ervaring op het gebied van de klinische verloskunde;
  • onderzoekservaring en ervaring met geven van onderzoekbegeleiding, bij voorkeur binnen het medische domein en aan masterstudenten en/of PhD-kandidaten;
  • ervaring en/of affiniteit met statistiek;
  • ervaring en/of affiniteit met medisch onderwijs;
  • een flexibele en op samenwerking gerichte instelling;
  • in staat zijn om voor studenten een stimulerende leeromgeving te creëren en weet de student te enthousiasmeren en te motiveren;
  • didactische en coachende kwaliteiten en bereid om een didactische aantekening te halen;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift;
  • bij voorkeur beschikkend over een netwerk dat betrokken kan worden bij het vormgeven en uitvoeren van het onderzoek.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijke arbeidsovereenkomst (D3) met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal €3.560,72 (schaal 11) en maximaal €5.564,23 (schaal 12) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering (inschaling conform de CAO-hbo afhankelijk van je achtergrond en ervaring). Het vervullen van de vacature op detacheringbasis behoort tot de mogelijkheden.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

De vaste onderwijsdagen van de studenten zijn dinsdag en woensdag. Beschikbaarheid op deze dagen is noodzakelijk.

Informatie

Meer informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je verkrijgen bij Joke van Foeken, via e-mail: j.c.van.foeken@hr.nl of telefoonnummer: 010-794 4735.

Sluitingsdatum: 8 december 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.