Het Instituut voor Gezondheidszorg (IvG) heeft een breed aanbod aan gezondheids-gerelateerde opleidingen. Hieronder vallen de bacheloropleidingen Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, Verpleegkunde, Leraar Gezondheidszorg en Welzijn, Management in Zorg, Verloskunde, en Medisch Hulpverlener. Daarnaast verzorgt het Instituut de masteropleidingen Advanced Nursing Practice, Physician Assistant, Manuele Therapie, Sportfysiotherapie en Kinderfysiotherapie.

Het instituut is verbonden aan een kenniscentrum. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

De bacheloropleiding tot Leraar Gezondheidszorg en Welzijn (LGW) bereidt studenten voor op het lesgeven in het beroepsonderwijs (vmbo en mbo). De opleiding biedt onderwijs aan volwassenen met een vooropleiding op mbo- of hbo-niveau. Het werkveld van de leraren die wij opleiden, het beroepsonderwijs, begeeft zich op een breed terrein in onder meer de sectoren Zorg en Welzijn, Gezondheidszorg en Dienstverlening. De expertise van de leraar Gezondheidszorg en Welzijn is gerelateerd aan (de voorbereiding op) beroepen op mbo-niveau in de sector Gezondheidszorg, Welzijn en Dienstverlening. De opleiding wordt in deeltijd aangeboden.

Een klein docententeam verzorgt het onderwijs met de daarbij voorkomende taken. Hogeschool Rotterdam is voor de opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn op zoek naar een mensgerichte onderwijsmanager die samen met het team verder wil bouwen. In de opleiding wordt expliciet aandacht besteed aan pedagogisch-didactische vaardigheden en aan de grootstedelijke context van de opleiding.

Functie

Als onderwijsmanager heb je de dagelijkse leiding en verantwoording over het curriculum en het docententeam van de opleiding LGW. Als onderwijsmanager vorm je daarnaast samen met onderwijsmanagers van andere gezondheidszorgopleidingen binnen het instituut, de manager bedrijfsvoering en de directeur, het instituutsmanagementteam van het IvG.

Je draagt de verantwoordelijkheid voor het aanbieden van competentiegericht, uitdagend en innovatief onderwijs bij de bacheloropleiding LGW. Je coördineert de onderwijsinnovaties, curriculumvernieuwingen, draagt zorg voor de kwaliteitszorg binnen de opleiding en onderhoudt goede contacten met studenten en vertegenwoordigers van het werkveld.

Binnen het IvG draag je bij aan opleidingoverstijgende projecten en vraagstukken en waarborg je de inhoudelijke en organisatorische afstemming met de andere opleidingen van het instituut. Daarnaast vertegenwoordig je de opleiding, zowel binnen het instituut en Hogeschool Rotterdam als in regionale en landelijk overleggen. Je levert een toonaangevende bijdrage aan de opbouw van het netwerk en de positionering van de opleiding LGW. Het onderwijs binnen LGW vindt plaatst op maandag en dinsdag de onderwijsmanager dient op genoemde dagen beschikbaar te zijn.

Profiel

• Je hebt een motiverende, heldere en daadkrachtige stijl van leidinggeven, gericht op het behalen van gezamenlijke resultaten met aandacht en ruimte voor de diverse kwaliteiten van individuele teamleden en professionalisering daarvan;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Je hebt aantoonbaar ervaring in het aansturen van professionals en het leiden van veranderprocessen in het onderwijs (bij voorkeur beroepsonderwijs), waarbij aandacht is voor implementatie van beroepsinhoudelijke en onderwijskundige ontwikkelingen en continuïteit en kwaliteit van de onderwijsuitvoering en –organisatie;
  • Je hebt ervaring en/of affiniteit in het (voorbereidend) beroepsonderwijs binnen het domein zorg en welzijn. Tevens heb je een heldere visie op de actuele ontwikkelingen in het domein zorg en welzijn en de positie die de opleiding daarin inneemt;
  • Jouw stijl van leidinggeven kenmerkt zich door een docent- en studentgerichte benadering. Je belegt de verantwoordelijkheid op de juiste plek, je creëert en werkt volgens gedeelde verantwoordelijkheid. Stimuleert, faciliteert en ondersteunt eigenaarschap;
  • Je beschikt over het vermogen om goed in te kunnen spelen op de teamdynamiek en wat zich afspeelt op de werkvloer. Tegelijkertijd kan je goed relativeren, werk je oplossingsgericht en ben je transparant;
  • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau met een bijpassende opleidings-achtergrond (bijvoorbeeld onderwijskunde of opleidingskunde).

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op vast dienstverband (D3 cao hbo). Het salaris bedraagt minimaal €4.955,73 en maximaal €6.036,14 bruto per maand (schaal 13) bij een volledig dienstverband. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Informatie

Voor inhoudelijke informatie over de vacature en de selectieprocedure kan je contact opnemen met Jeroen Oversier, directeur instituut IVG, j.oversier@hr.nl of 010-794 4139.

Sluitingsdatum: 11 oktober 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.