De opleiding Elektrotechniek maakt onderdeel uit van het Instituut voor Engineering & Applied Science (EAS). De doelstelling van het Instituut voor Engineering & Applied Science is kwalitatief hoogwaardig opleiden van studenten in een omgeving waar samengewerkt wordt aan duurzame en veilige technische en technologische oplossingen voor de maatschappij van de toekomst.

De opleiding Elektrotechniek verzorgt onderwijs voor voltijd en duale studenten en behoort bij de top van HBO opleidingen Elektrotechniek in Nederland. Het docententeam kenmerkt zich als dynamisch, enthousiast en betrokken. Bij de vormgeving en uitvoering van het onderwijs wordt intensief met het beroepenveld samengewerkt.

Functie

Als onderwijsmanager geef je leiding aan de opleiding (± 350 studenten en 20 collega’s). De onderwijsmanager maak het mogelijk dat studenten en docenten(teams) optimaal kunnen presteren door zorg te dragen voor een leerwerkklimaat waarbinnen studenten en docententeams zich optimaal kunnen ontwikkelen. Hij of zij is integraal verantwoordelijk voor de kwaliteit, de innovatie en het rendement van de opleiding.

De onderwijsmanager levert een bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van de strategie van het instituut. Tevens treedt de onderwijsmanager op als boegbeeld van de opleiding in het werkveld en in andere samenwerkingsverbanden, waaronder met CoE RDM en het Kenniscentrum Duurzame Havenstad. Daarnaast levert de onderwijsmanager een actieve bijdrage aan instituutsbrede projecten en vraagstukken. De onderwijsmanager is actief lid van het MT, zoekt de samenwerking met collega onderwijsmanagers/opleidingen en legt verantwoording af aan de directeur.

Actuele aandachtgebieden zijn:

• De opleiding een meer strategische rol geven op instituutsniveau, waarbij goede ideeën en ervaringen worden uitgedragen en gedeeld en de samenwerking met anderen wordt aangegaan.
  • De opleiding ondersteunt in het vervolmaken van de al ver gevorderde curriculumvernieuwing.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een manager die de opleiding kan aansturen en vertegenwoordigen in het werkveld.

Overige Functie-eisen en competenties:

• Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau met een bijpassende opleidingsachtergrond;
  • Je beschikt over minimaal drie jaar ervaring in het leidinggeven aan professionals;
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met elektrotechniek en een engineering netwerk;
  • Jouw stijl van leidinggeven kenmerkt zich door het beleggen van de verantwoordelijkheid op het juiste niveau (teamleiderschap): je creëert en werkt volgens gedeelde verantwoordelijkheid en stimuleert en faciliteert ondersteunt eigenaarschap. Je bevordert samenwerking in en tussen docententeams en bent in staat docenten(teams) aan te spreken op hun verantwoordelijkheid;
  • Je hebt kennis van en visie op (de ontwikkelingen in) het onderwijs;
  • Je kunt uitstekend schakelen tussen strategisch beleid en de dagelijkse onderwijspraktijk en kan doelstellingen vertalen naar concrete activiteiten;
  • Je bent proactief, ondernemend, stimulerend, innovatief, oplossingsgericht en positief kritisch.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op vast dienstverband (D3 cao hbo). Het salaris bedraagt minimaal €4.326,54 en maximaal €6.036,14 bruto per maand (schaal 12/13) bij een volledig dienstverband. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Informatie

Voor inhoudelijke informatie over de vacature en de selectieprocedure kan je contact opnemen met Mirjam van den Bosch, directeur instituut EAS, m.van.den.bosch@hr.nl of 010-794 4968.

De gesprekken vinden plaats op 8 april en 15 april 2019.

Sluitingsdatum: 3 april 2019

Je kunt uitsluitend online via de website solliciteren!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.