Medewerker Studenten Service Center (1,0 fte)

Administratie, Informatievoorziening en Control

Het Studenten Service Center (SSC) is verantwoordelijk voor de in- en uitschrijving van iedereen die onderwijs volgt bij Hogeschool Rotterdam. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor het debiteurenbeheer van Hogeschool Rotterdam. Bij het SSC zijn momenteel 24 medewerkers werkzaam. Wegens het vertrek van één van onze medewerkers zijn wij op zoek naar een nieuwe collega ter versterking van het team.

Het accent in deze functie ligt op de communicatie met  (aankomend) studenten en cursisten van Hogeschool Rotterdam over het in- en uitschrijfproces en de informatievoorziening hierover aan ketenpartners. Binnen het kleine en hechte team wordt door medewerkers met een hoge mate van zelfstandigheid gewerkt.

Wat voor werkzaamheden verricht je?

• je handelt zelfstandig meervoudige en complexe verzoeken van aanmelders, cursisten en studenten af over het in- en uitschrijfproces;
  • Je bent verantwoordelijk voor de informatieverstrekking over de controle en de verwerking van inschrijfgegevens waaronder vooropleidinggegevens, getuigschriften, ID-bewijzen en aanmeldingen inclusief de communicatie daarover met aanmelders, cursisten en studenten;
  • je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse coördinatie van werkzaamheden waaronder het monitoren van de correcte en tijdige afhandeling van verzoeken en het anticiperen op mogelijke knelpunten;
  • je doet suggesties voor procesverbeteringen en je bent betrokken bij de periodieke evaluaties met studenten, ketenpartners en/of leveranciers;
  • je bent verantwoordelijk voor een zorgvuldige administratie van de door je afgehandelde verzoeken;
  • je verricht financieel administratieve, organisatorische en beheersmatige werkzaamheden ten behoeve van de in- en uitschrijfadministratie;
  • je adviseert collega’s van andere organisatieonderdelen m.b.t. het in- en uitschrijfbeleid van Hogeschool Rotterdam in relatie tot bijvoorbeeld onderwijsontwikkeling en bezwaar- en beroepschriften.

Profiel

• Je hebt een MBO+ werk- en denkniveau en je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal MBO 4 niveau.
  • Je hebt een dienstverlenende en klantgerichte instelling.
  • Je beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift is goed.
  • Je hebt minimaal 1 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie op een studentenadministratie of je hebt minimaal 1 jaar relevante werkervaring in een frontoffice-functie en aantoonbare affiniteit met onderwijs, administratie en klantcontact.
  • Je beschikt over uitstekende vaardigheden in MS Office en hebt ervaring met het werken met database applicaties die worden gebruikt in het inschrijfproces.
  • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.
  • Je kunt zowel in hoge mate zelfstandig als in teamverband werken.
  • Je bent accuraat, stressbestendig, proactief en flexibel.

Wij zoeken iemand met een proactieve houding die ervaring heeft met resultaat- en klantgericht werken en denken. Een pragmatische instelling, aanpassingsvermogen en sterke schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden zijn in deze baan belangrijk, evenals accuratesse, teamspirit, humor en relativeringsvermogen.

Deze functie staat zowel open voor een gemotiveerde en snel-lerende starter als voor een enthousiaste ervaren professional. Relevante ervaring kan opgedaan zijn als frontofficemedewerker, administratief medewerker studentenadministratie, medewerker reisbureau of als officemanager.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar (D3 cao hbo). Het salaris bedraagt, afhankelijk van jouw werkervaring, minimaal €2.160,41 tot maximaal €2.924,97 bruto per maand (schaal 7) bij een fulltime dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. Een assessment m.b.t. de voor de functie vereiste Nederlandse en Engelse communicatieve vaardigheden kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Saskia Clark, Senior Medewerker SSC via telefoonnummer: 010-794 2069.

Je sollicitatie ontvangen we graag zowel in het Nederlands als in het Engels.

Sluitingsdatum: 25 maart 2019

Je kunt uitsluitend online via onze website solliciteren!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.