Ben jij onze nieuwe Manager Juridische Zaken? Bij de afdeling Juridische Zaken van de dienst Concernstaf zijn we op zoek naar een nieuwe collega.

Concernstaf

De dienst Concernstaf (CcS) verzorgt de strategische advisering en geïntegreerde ondersteuning van het College van Bestuur (CvB) van Hogeschool Rotterdam. CcS werkt daarnaast nauw samen met en voor de 13 instituten, 5 kenniscentra en 2 Centres of Expertise en de 3 andere diensten van de hogeschool om de bestuurlijke agenda te realiseren en richting te geven aan de instellingsstrategie. De dienst is onder meer verantwoordelijk voor (concern)communicatie, juridische advisering, advies en onderzoek bij strategische beleidsthema’s, en levert procesmatige ondersteuning bij bestuurlijke besluitvorming. CcS bevordert tevens de HR-brede governance en compliance o.a. door auditing, monitoring en control. Bij CcS werken ca. 90 medewerkers. De dienst omvat diverse afdelingen / teams, waaronder dat van Juridische Zaken.

Juridische Zaken (JZ)

De afdeling Juridische Zaken is onderdeel van de Concernstaf en ondersteunt en adviseert het College van Bestuur en het management van  instituten en diensten op juridisch-strategisch niveau. JZ adviseert bij de implementatie en interpretatie van wet- en regelgeving en jurisprudentie op uiteenlopende gebieden, en treedt op als liaison bij uitbesteding van juridische zaken aan advocatuur en notariaat. Verder stelt JZ de hogeschoolgids en reglementen op en voert geschillenprocedures.

Onderdeel van de afdeling Juridische Zaken is het Bureau Klachten en Geschillen. Bij dit loket komen klachten en geschillen van studenten en medewerkers binnen. JZ ondersteunt het College van beroep voor de examens en de Geschillenadviescommissie.

Bij de afdeling Juridische Zaken werken momenteel tien collega’s.

Functie

De manager Juridische Zaken maakt deel uit van het Managementteam CcS en rapporteert aan de directeur Concernstaf. De voornaamste taken en verantwoordelijkheden zijn:

• coachend en faciliterend leidinggeven aan- en samenwerken met de professionals van Juridische Zaken;
  • binnen een heldere kaderstelling ruimte en vertrouwen geven aan de medewerkers voor vakinhoudelijke ontwikkeling;
  • klankbord en sparring partner zijn voor de juristen en indien opportuun sparringpartner en een senior juridisch adviseur zijn voor bestuurders en directeuren;
  • onderhouden en benutten van breed extern netwerk en belangrijke externe signalen en relevante ontwikkelingen (laten) vertalen in impact voor de organisatie;
  • met de input van het team opstellen, implementeren en monitoren van het teamjaarplan en -begroting en zorgdragen voor het behalen van de doelen en de gewenste kwaliteit van de geleverde diensten en producten van het team; als MT-lid bijdragen aan de ontwikkeling van de dienst Concernstaf.

Profiel

Je bent een ervaren manager met bewezen leidinggevende kwaliteiten. Uiteraard ben je jurist. Je bent een alerte en verbindende persoonlijkheid die in staat is om in een complexe omgeving te functioneren. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, bent een bruggenbouwer en haalt het beste uit de collega’s vanuit een coachende houding. Feedback geven en ontvangen gaat je goed af. Je hebt een sterk ontwikkeld gevoel voor de verschillende belangen in een complexe bestuurlijke organisatie; bent omgevingssensitief en hebt een sterk analytisch vermogen, Je formuleert bondig en helder. Je hebt een afgeronde academische opleiding Nederlands recht en minimaal 5 jaren (relevante) werkervaring in een relevante omgeving, bij voorkeur binnen het hoger onderwijs. Je persoonlijke competenties en eigenschappen worden gekenmerkt door de volgende kernwoorden: inspirerend, communicatief, proactief, resultaatgericht, verbindend, helicopterview, stressbestendig.

Spreek dit je aan? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een dienstverband voor de duur van 1,5 jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd (art. D3 cao hbo). Het salaris bedraagt minimaal €4.955,73 en maximaal €6.036,14 (schaal 13) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Een assessment zal deel uitmaken van de selectieprocedure.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Manon Polak via M.Polak@hr.nl, of via 06-54338686 na 18.00 uur.

Sluitingsdatum: 14 oktober 2019

De eerste gespreksronde vindt plaats op maandag 21 oktober 2019.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.