Manager Datalab gezocht! (0,8-1,0 fte)

Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie

We zoeken iemand die niet alleen geïnteresseerd is in getallen en cijfers maar ook op zoek is naar de verbinding met mensen en organisaties. Je bent niet alleen een onderzoeker maar ook daadwerkelijk een uitvoerder. Herken jij de steeds groeiende rol van data in ons dagelijkse leven? Zie je hierin kansen en krijg je energie van het feit dat jong-professionals hiermee aan de slag gaan? Lees dan nu verder want dan kan onderstaande vacature zomaar goed bij je passen.

Wat ga je doen?

Je bent de beheerder en aanjager van het datalab van de Hogeschool Rotterdam. Het datalab is onderdeel van het stadslab en is de plek voor studenten om ideeën vorm te geven en uit werken. In deze functie beheer je het datalab en help je studenten op een slimme manier om te gaan met data.   Samen met docenten en onze facilitaire dienst richt je het lab in en maak je het toegankelijk voor de bezoekers.  Daarnaast stuur je stewards en studentcoaches in het datalab aan. Je weet dat het belangrijk is om data zichtbaar te maken en je zoekt naar mogelijkheden om dit te realiseren. Je geeft bezoekers van het lab ideeën en handvaten om aan de slag te gaan met data en de mogelijkheden hiervan. Tevens ben je ambassadeur voor dit lab binnen de Hogeschool Rotterdam. Het is jouw taak om meer opleidingen de mogelijkheden van het gebruik van data in te laten zien en het gebruik hiervan te stimuleren. Het datalab mag namelijk groeien zowel in fysieke zin als in het aantal gebruikers ervan.  Binnen jouw rol ga je dit aanjagen en faciliteren. Daarnaast creëer en onderhoud je samenwerkingsverbanden extern. Zo wordt er bijvoorbeeld samengewerkt met Erasmus MC en de gemeente Rotterdam.

Wat bieden we jou?

Een contract met zicht op vast dienstverband
  Afhankelijk van ervaring tussen de €2.769,32 - €4.892,31 bruto per maand
  8,3% eindejaarsuitkering
  Uitstekende scholings- en ontwikkelmogelijkheden
  Zelfstandige en diverse functie

• Inrichten en Organiseren
  • Afstemmen met Docenten
  • Ambassadeur
  • Begeleider studenten

Het team en de opleiding

Maak kennis met je toekomstige collega's

Het datalab is met het sensorlab en fablab onderdeel van het stadslab. In deze functie regel jij alles voor het datalab maar kan je altijd met vragen terecht bij je collega’s Brian en Elise van de andere labs. Daarnaast kan je ook altijd terecht bij je leidinggevende Marleen voor hulp indien nodig. Het lab is onderdeel van het Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie (CMI), Hierdoor is er automatisch veel contact met studenten en docenten van de opleidingen informatica, technische informatie, communicatie & multimedia design, creatieve media & gametechnologie en communicatie. Je bent dus nooit alleen!

Ben jij wie we zoeken?

• Organisator
  • Analytisch sterk
  • Coach
  • Aanjager
  • Afgeronde HBO/WO opleiding
  • Affiniteit met data-analyse en -visualisatie
  • Affiniteit met onderwijs

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Wijnhaven 99

Wijnhaven 99 3011 WN Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou.  Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of j.weber@hr.nl.

Is dit je droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.