Menu Zoeken English

Lerarenopleider Wiskunde (1,0 fte)

Instituut voor Lerarenopleidingen

Het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL) wordt gevormd door de pabo, de (leraren)opleidingen voortgezet onderwijs, de masteropleiding Leren & Innoveren, Unit Onderwijs & Educatie en vindt aansluiting met het kenniscentrum van Hogeschool Rotterdam. IvL is onderdeel van Hogeschool Rotterdam waar ‘Focus’ centraal staat in de visie op scholen.

Focus op wat écht belangrijk is en wat gezien kan worden als de kernopdracht van de hogeschool: goed onderwijs in de bachelor opleidingen.

Het IvL leidt start bekwame leraren op die beschikken over vakmanschap en meesterschap. De leeromgeving is uitdagend, innovatief en flexibel te noemen, doordat attractief en intensief onderwijs op maat wordt aangeboden. Het IvL is een kennisinstituut waar praktijkervaring en bewezen praktijkkennis elkaar ontmoeten.

Het uitgangspunt voor al ons handelen is: “Teach as you preach!”.

Dit is zichtbaar in vier kernwaarden die ons werk binnen het instituut inhoud en richting geven:

 • Studentgericht,
 • Verbonden en betrokken,
 • Innovatief en extern georiënteerd,
 • Resultaat– en doelgericht.

Het instituut is verbonden aan een kenniscentrum. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Functie

Voor de lerarenopleiding Wiskunde zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega die affiniteit heeft met het onderwijs en recent werkzaam is/was in dit vakgebied. Als lerarenopleider verzorg je wiskundeonderwijs en lessen vakdidactiek aan vol- en deeltijdstudenten. Je begeleidt studenten bij de stages, scripties en bij het afstuderen. Je werkt aan onderwijsvernieuwing, cursusontwikkeling en ontwikkeling van het curriculum als geheel. Daarnaast verzorg je studieloopbaancoaching. Het opzetten, begeleiden en uitvoeren van (praktijk)onderzoek behoort tot de mogelijkheden.

Profiel

 • Je hebt een afgeronde 1ste graads lerarenopleiding/Master in Wiskunde.
 • Je hebt werkervaring in het VO en/of MBO.
 • Je hebt affiniteit met vakdidactiek in het 2e graads gebied;
 • Je kunt je eigen onderwijs en handelen verantwoorden (vanuit de literatuur);
 • Je bent in staat studenten te begeleiden en te coachen;
 • Je bent vaardig op het gebied van ICT;
 • Je bent in staat om voor de student een stimulerende leeromgeving te creëren en de student te enthousiasmeren en te motiveren;
 • Je beschikt over een hands-on-mentaliteit;
 • Je bent innovatief, samenwerkend en resultaatgericht;
 • Je bent bereid tot scholing.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op vast dienstverband conform artikel D3 cao-hbo. Het salaris bedraagt minimaal €3.560,72 en maximaal € 4.892,31 bruto per maand (schaal 11) bij een volledige aanstelling, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Inschaling in schaal 12 behoort tot de mogelijkheden. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Als lerarenopleider neem je in ieder geval deel aan het driejarige inductieprogramma dat voor lerarenopleider binnen IvL is ontwikkeld.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Marc de Graaf, vakgroepcoördinator Wiskunde, telefoon 010-794 6603 of met Anja van Vliet, onderwijsmanager cluster Exact, telefoon 010-794 6103.

Je kunt uitsluitend online solliciteren!

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.