Het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL) wordt gevormd door de Pabo, de (leraren)opleidingen voortgezet onderwijs en de masteropleiding Leren & Innoveren en vindt aansluiting met het kenniscentrum van Hogeschool Rotterdam. IvL is onderdeel van Hogeschool Rotterdam waar ‘Focus’ centraal staat in de visie op scholen. Focus op wat écht belangrijk is en wat gezien kan worden als de kernopdracht van de hogeschool: goed onderwijs in de bachelor opleidingen.

Het IvL leidt startbekwame leraren op die beschikken over vakmanschap en meesterschap. De leeromgeving is uitdagend, innovatief en flexibel, doordat attractief en intensief onderwijs op maat wordt aangeboden. Het IvL is een kennisinstituut waar praktijkervaring en bewezen praktijkkennis elkaar ontmoeten.

Het uitgangspunt voor al ons handelen is: “Teach as you preach!”.

Dit is zichtbaar in vier kernwaarden die ons werk binnen het instituut inhoud en richting geven:

• Studentgericht,
  • Verbonden en betrokken,
  • Innovatief – extern georiënteerd,
  • Resultaat – en doelgericht.

Functie

Als lerarenopleider Rekenen-Wiskunde voor de Pabo ben je met name bezig met het verzorgen van werkcolleges vakdidactiek rekenen-wiskunde en professionele gecijferdheid aan voltijd- en deeltijdstudenten voor groep 1 t/m 8. Daarnaast neem je actief deel aan de onderwijsvernieuwing vanuit jouw vakgebied en verzorg je opleidingsbrede onderdelen zoals studieloopbaancoaching en stagebegeleiding.

Profiel

• Je hebt bij voorkeur een afgeronde academische opleiding wiskunde, pedagogiek of onderwijskunde, lesbevoegdheid en ervaring met het vak rekenen-wiskunde in het basisonderwijs;
  • Je bent voldoende wiskundig onderlegd om de stof van de kennisbasis te kunnen doceren;
  • Je bent in staat studenten te begeleiden en te coachen in een competentiegerichte opleiding in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling (ook tijdens hun stage);
  • Je bent bekend met recente onderwijsontwikkelingen in het vakgebied;
  • Je bent in staat om voor de student een stimulerende leeromgeving te creëren en de student te enthousiasmeren en te motiveren;
  • Je bent innovatief, samenwerkend en resultaatgericht.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar (D-3 cao hbo) met uitzicht op een vast dienstverband. De startdatum is 26 augustus 2019. Het salaris bedraagt minimaal €2.769,32 en maximaal €4.192,37 (schaal 10) bruto per maand bij een volledige dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Afhankelijk van opleiding en werkervaring behoort inschaling in schaal 11 tot de mogelijkheden. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor inhoudelijke vragen over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Suzanne Hofman, vakgroepvoorzitter Rekenen, via mail naar s.c.hofman@hr.nl of tel. 010-794 5246.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 17 juni 2019.

Sluitingsdatum: 7 juni 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.