Lerarenopleider Onderwijskunde en Onderzoeksbegeleider voor de Pabo (2x 0,6-0,8 fte)

Instituut voor Lerarenopleidingen

Het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL) wordt gevormd door de Pabo, de (leraren)opleidingen voortgezet onderwijs en de masteropleiding Leren & Innoveren en vindt aansluiting met het kenniscentrum van Hogeschool Rotterdam. IvL is onderdeel van Hogeschool Rotterdam waar ‘Focus’ centraal staat in de visie op scholen. Focus op wat écht belangrijk is en wat gezien kan worden als de kernopdracht van de hogeschool: goed onderwijs in de bachelor opleidingen.

Het IvL leidt startbekwame leraren op die beschikken over vakmanschap en meesterschap. De leeromgeving is uitdagend, innovatief en flexibel, doordat attractief en intensief onderwijs op maat wordt aangeboden. Het IvL is een kennisinstituut waar praktijkervaring en bewezen praktijkkennis elkaar ontmoeten.

Het uitgangspunt voor al ons handelen is: “Teach as you preach!”.

Dit is zichtbaar in vier kernwaarden die ons werk binnen het instituut inhoud en richting geven:

• Studentgericht,
  • Verbonden en betrokken,
  • Innovatief – extern georiënteerd,
  • Resultaat – en doelgericht.

Functie

Je geeft onderwijs aan studenten van de Pabo in voltijd- en deeltijdonderwijs en zij-instroom. Tot de onderwijstaken behoren naast het geven van lessen Onderwijskunde het begeleiden van studenten in de praktijk en in het doen van praktijkonderzoek.

Profiel

• Je bent bekwaam in het geven van het vak onderwijskunde, bijvoorbeeld op het gebied van passend onderwijs, lesgeven in de grote stad, diversiteit, etc.
  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en bent bij voorkeur in het bezit van een pabodiploma en een masteropleiding (of de bereidheid een masteropleiding te gaan doen);
  • Je hebt bij voorkeur (recente) leservaring in het basisonderwijs;

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar (D-3 cao hbo) met uitzicht op een vast dienstverband. De startdatum is 26 augustus 2019. Het salaris bedraagt minimaal €2.769,32 en maximaal €4.192,37 (schaal 10) bruto per maand bij een volledige dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Afhankelijk van opleiding en werkervaring behoort inschaling in schaal 11 tot de mogelijkheden. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor inhoudelijke vragen over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Karin van Dorsselaer, vakgroepvoorzitter Onderwijskunde, via mail naar k.r.r.van.dorsselaer@hr.nl of via telefoonnummer: 010-794 4459.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 17 juni 2019.

Sluitingsdatum: 7 juni 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.