Het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL) wordt gevormd door de Pabo, de (leraren)opleidingen voortgezet onderwijs en de masteropleiding Leren & Innoveren en vindt aansluiting met het kenniscentrum van Hogeschool Rotterdam. IvL is onderdeel van Hogeschool Rotterdam waar ‘Focus’ centraal staat in de visie op scholen. Focus op wat écht belangrijk is en wat gezien kan worden als de kernopdracht van de hogeschool: goed onderwijs in de bachelor opleidingen.

Het IvL leidt startbekwame leraren op die beschikken over vakmanschap en meesterschap. De leeromgeving is uitdagend, innovatief en flexibel, doordat attractief en intensief onderwijs op maat wordt aangeboden. Het IvL is een kennisinstituut waar praktijkervaring en bewezen praktijkkennis elkaar ontmoeten.

Het uitgangspunt voor al ons handelen is: “Teach as you preach!”.

Dit is zichtbaar in vier kernwaarden die ons werk binnen het instituut inhoud en richting geven:

• Studentgericht,
  • Verbonden en betrokken,
  • Innovatief – extern georiënteerd,
  • Resultaat – en doelgericht.

Het instituut is verbonden aan een kenniscentrum. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Functie

Je geeft onderwijs aan studenten van de Pabo in voltijd- en deeltijdonderwijs. Tot de onderwijstaken behoren naast het geven van lessen taalvaardigheid en lessen taaldidactiek, het begeleiden van groepen studenten binnen probleemgestuurd onderwijs, het begeleiden van afstudeeronderzoeken en het coachen van individuele studenten in de stage.

Alle Docenten Nederlands zijn actief betrokken bij onderwijsinnovatie, zowel in de eigen sectie als ook bij de opleiding. Het is juist daarom belangrijk dat docenten van de Pabo ook lerarenopleiders (willen) zijn.

Profiel

• Je hebt affiniteit met vakinhoud – m.n. taalbeheersing en vakdidactiek - en het basisonderwijs en meer specifiek met de taken:
    • het verzorgen van onderwijs op het gebied van taalvaardigheid op hbo-niveau en taaldidactiek voor het basisonderwijs;
    • het begeleiden van onderwijsgroepen binnen probleemgestuurd onderwijs;
    • het begeleiden van praktijkgericht onderzoek door onze studenten;
  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en bent bij voorkeur in het bezit van een masteropleiding Nederlandse taal- en letterkunde of vergelijkbaar, een eerstegraads lesbevoegdheid Nederlands en een pabodiploma;
  • Je hebt bij voorkeur kennis en/of ervaring met NT2-onderwijs;
  • Je hebt bij voorkeur (recente) leservaring in het basisonderwijs.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar (D-3 cao hbo) met uitzicht op een vast dienstverband. De startdatum is 26 augustus 2019. Het salaris bedraagt minimaal €2.769,32 en maximaal €4.192,37 (schaal 10) bruto per maand bij een volledige dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Afhankelijk van opleiding en werkervaring behoort inschaling in schaal 11 tot de mogelijkheden. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor inhoudelijke vragen over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Tamar Israel, vakgroepvoorzitter Taal, via mail naar t.i.israel@hr.nl of telefoonnummer: 010-794 4278.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 17 juni 2019.

Sluitingsdatum: 7 juni 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.