Lerarenopleider Maatschappijleer (0,8-1,0 fte)

Instituut voor Lerarenopleidingen

Het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL) wordt gevormd door de Pabo, de tweedegraads lerarenopleidingen en de masteropleiding Leren & Innoveren. Daarnaast biedt Post-hbo opleidingen aan zoals het Pedagogisch Didactisch Getuigschrift. IvL werkt samen met het kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Het IvL leidt startbekwame leraren op die beschikken over vakmanschap en meesterschap. Docenten van IvL zijn zich bewust van het feit dat ze leraar én lerarenopleider zijn. IvL wil een inclusieve leeromgeving bieden waarin studenten succesvol kunnen studeren.

Functie

Het cluster Mens en Maatschappij is per direct op zoek naar een lerarenopleider maatschappijleer en vakdidactiek (0,8,-1 fte).

Je verzorgt onderwijs aan studenten in de voltijd- en deeltijdopleiding Maatschappijleer. Het gaat daarbij om vakinhoudelijke en vakdidactische cursussen als ook een bijdrage in stagebegeleiding en afstudeerbegeleiding. Je functioneert in een team en levert een bijdrage aan de verschillende fasen van de lerarenopleiding.

• Je hebt tenminste een tweedegraads onderwijsbevoegdheid Maatschappijleer;
  • Je hebt een master in één van de sociale wetenschappen (of je bent deze aan het behalen);
  • Je kunt jezelf sociaal wetenschappelijke thematiek snel eigen maken;
  • Je hebt bij voorkeur een paar jaar werkervaring als docent Maatschappijleer/Burgerschap in het VMBO en/of in het MBO;
  • Je beschikt over voldoende didactische en coachende vaardigheden en kunt voor de student een stimulerende leeromgeving creëren;
  • Je bent (en blijft) op de hoogte van de actuele vakinhoudelijke en vakdidactische inzichten, methoden en technieken. Daarbij heb je belangstelling voor ICT-mogelijkheden in de les;
  • Je bent een teamspeler;
  • Je bent flexibel, resultaat- en studentgericht;
  • Je bent bereid naast de werkzaamheden overdag per week ook een avond te werken;
  • Een relevant netwerk in het onderwijsveld en maatschappelijke organisaties strekt tot aanbeveling.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (D3 cao hbo) van 0,8- 1 fte voor 12 maanden met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal €2.769.32 en maximaal €4.192,37 bruto per maand (schaal 10), bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Afhankelijk van ervaring en opleiding, is schaal 11 (kerndocent) mogelijk.

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden, een aantrekkelijke pensioenregeling en stellen je in staat een goede balans te realiseren tussen werk en privé.

Als lerarenopleider neem je in ieder geval deel aan het 3-jarig inductie programma dat voor de lerarenopleider binnen IvL is ontwikkeld. Detachering vanuit een andere onderwijsorganisatie is bespreekbaar.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen Anneloes de Vreeze-Vogelaar, onderwijsmanager bij het Instituut voor Lerarenopleidingen, telefoon 010-794 4386.

Het is ons streven de sollicitatiegesprekken te houden in de week van 11 tot en met 15 november 2019.

Sluitingsdatum: 7 november 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.