Lerarenopleider Logopedie (0,3-0,5 fte)

Instituut voor Lerarenopleidingen

Het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL) wordt gevormd door de pabo, de (leraren)opleidingen voortgezet onderwijs, de masteropleiding Leren & Innoveren, Unit Onderwijs & Educatie en vindt aansluiting met het kenniscentrum van Hogeschool Rotterdam. IvL is onderdeel van Hogeschool Rotterdam waar ‘Focus’ centraal staat in de visie op scholen. Focus op wat écht belangrijk is en wat gezien kan worden als de kernopdracht van de hogeschool: goed onderwijs in de bachelor opleidingen. Het IvL leidt startbekwame leraren op die beschikken over vakmanschap en meesterschap. De leeromgeving is uitdagend, innovatief en flexibel te noemen, doordat attractief en intensief onderwijs op maat wordt aangeboden. Het IvL is een kennisinstituut waar praktijkervaring en bewezen praktijkkennis elkaar ontmoeten.

Het uitgangspunt voor al ons handelen is: “Teach as you preach!”.

Dit is zichtbaar in vier kernwaarden die ons werk binnen het instituut inhoud en richting geven:

• Studentgericht,
  • Verbonden en betrokken,
  • Innovatief –extern georiënteerd,
  • Resultaat –en doelgericht.

Functie

De expertgroep van logopedisten voor de 2e graads lerarenopleidingen breidt uit van 3 naar 4 logopedisten. Er wordt door hen intensief samengewerkt, zodat studenten zich bewust worden van hun spreekgedrag voor de klas en vervolgens gezonder en effectiever spreekgedrag ontwikkelen. Hoe je spreekt voor de klas, heeft immers een groot effect op de pedagogiek en de didactiek die je als leraar wil uitdragen. De logopedisten dragen bij aan de realisatie van de generieke kennisbasis en vormen zodoende samen met pedagogen en didactici de beroepsvorming van de student aan de lerarenopleiding.

Taken

• Je verzorgt cursussen ‘Professioneel Spreken’ waarbij logopedie als theorie in de praktijk geoefend wordt, gericht op het beroep van de leraar.
  • Je coacht studenten bij hun studievoortgang.
  • Je ontwikkelt samen met collega’s in verschillende teams kwalitatief hoogwaardig onderwijs.

Profiel

• Je bent in het bezit van een bachelor Logopedie, bij voorkeur aangevuld door een Master in richting van Onderwijskunde of Pedagogiek.
  • Je hebt werkervaring met volwassenen.
  • Je beschikt over aantoonbare didactische kwaliteiten en een didactische bevoegdheid of bent bereid deze te behalen.
  • Je past moderne onderwijstechnologie als vanzelfsprekend toe in je lessen,
  • Je bent in staat studenten te begeleiden en te coachen in een competentiegerichte opleiding t.a.v. hun professionele en persoonlijke ontwikkeling;
  • Je creëert een motiverende en stimulerende leeromgeving voor studenten waarin veel en op een gevarieerder wijze wordt geleerd;
  • Je bent innovatief, flexibel, samenwerkend, collegiaal en resultaatgericht.
  • Je bent beschikbaar vanaf 1 september 2019 op minimaal twee dagen en 1 avond.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (D3 cao hbo) van 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal €2.769,32 (schaal 10) en maximaal €4.892,31 (schaal 11) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden, een aantrekkelijke pensioenregeling. Detachering vanuit een andere onderwijsorganisatie is bespreekbaar.

Als lerarenopleider neem je in ieder geval deel aan het 3-jarige inductieprogramma dat voor de lerarenopleider binnen IvL is ontwikkeld.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Veerle van de Graaff, Coördinator expertteam, telefoon 0648 473 729 of met Anneloes de Vreeze-Vogelaar, onderwijsmanager Mens & Maatschappij, telefoon 010-794 4386.

Sluitingsdatum: 8 juli 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.