Het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL) wordt gevormd door de Pabo, de (leraren)opleidingen voortgezet onderwijs en de masteropleiding Leren & Innoveren en vindt aansluiting met het kenniscentrum van Hogeschool Rotterdam. IvL is onderdeel van Hogeschool Rotterdam waar ‘Focus’ centraal staat in de visie op scholen.

Focus op wat écht belangrijk is en wat gezien kan worden als de kernopdracht van de hogeschool: goed onderwijs in de bachelor opleidingen.

Het IvL leidt startbekwame leraren op die beschikken over vakmanschap en meesterschap. De leeromgeving is uitdagend, innovatief en flexibel, doordat attractief en intensief onderwijs op maat wordt aangeboden. Het IvL is een kennisinstituut waar praktijkervaring en bewezen praktijkkennis elkaar ontmoeten.

Het uitgangspunt voor al ons handelen is: “Teach as you preach!”.

Dit is zichtbaar in vier kernwaarden die ons werk binnen het instituut inhoud en richting geven:

• Studentgericht,
  • Verbonden en betrokken,
  • Innovatief – extern georiënteerd,
  • Resultaat – en doelgericht.

Het instituut is verbonden aan een kenniscentrum. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Functie

Je geeft onderwijs aan studenten van de Pabo in voltijd- en deeltijdonderwijs. Tot de onderwijstaken behoren het geven van lessen Didactiek (vroeg vreemde talenonderwijs) Engels in het basisonderwijs en lessen taalvaardigheid Engels.

Alle docenten Engels zijn actief betrokken bij onderwijsinnovatie, zowel in de eigen sectie als ook bij de opleiding. Het is juist daarom belangrijk dat docenten van de Pabo ook lerarenopleiders (willen) zijn.

De Pabo HR heeft op dit moment  meerdere vacatures, een combinatie van functies is mogelijk.

Profiel

• Je hebt affiniteit met de vakdidactiek van het (vroeg) vreemde talenonderwijs Engels en meer specifiek met het verzorgen van onderwijs op het gebied van (vroeg) vreemde talendidactiek voor het basisonderwijs.
  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en bent bij voorkeur in het bezit van een masteropleiding Engelse taal- en letterkunde of vergelijkbaar en een pabodiploma.
  • Je hebt bij voorkeur (recente) leservaring in het basisonderwijs.
  • Je bent in staat om alle werkvormen van het (vroeg) vreemde talenonderwijs Engels te modellen voor studenten.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar (D-4 cao hbo). De startdatum is 26 augustus 2019. Het salaris bedraagt minimaal €2.769,32 en maximaal €4.192,37 (schaal 10) bruto per maand bij een volledige dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Afhankelijk van opleiding en werkervaring behoort inschaling in schaal 11 tot de mogelijkheden. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor inhoudelijke vragen over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Ton de Kraay, vakgroepvoorzitter Engels, via mail naar a.p.de.kraay@hr.nl of tel. 010-794 4366.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 21 juni 2019.

Sluitingsdatum: 17 juni 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.