Lerarenopleider Engels (1,0 fte-parttime is ook mogelijk)

Instituut voor Lerarenopleidingen

Het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL) wordt gevormd door de Pabo, de tweedegraads lerarenopleidingen en de masteropleiding Leren & Innoveren. Daarnaast biedt Post-hbo opleidingen aan zoals het Pedagogisch Didactisch Getuigschrift.  IvL werkt samen met het kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Het IvL leidt startbekwame leraren op die beschikken over vakmanschap en meesterschap. Docenten van IvL zijn zich bewust van het feit dat ze leraar én lerarenopleider zijn. IvL wil een inclusieve leeromgeving bieden waarin studenten succesvol kunnen studeren.

Functie

Je geeft onderwijs aan studenten van de tweedegraads lerarenopleiding Engels in voltijd- en deeltijdonderwijs (lesavonden zijn op dinsdag en donderdag). Tot de onderwijstaken horen naast het geven van hoor- en werkcolleges, het begeleiden van groepen studenten in projecten en het coachen van individuele studenten. In principe zijn alle lerarenopleiders betrokken bij de leerlijnen vak/vakdidactiek (inclusief afstuderen), Stage-Leren en Werken en studieloopbaancoaching.

Alle lerarenopleiders Engels zijn actief betrokken bij onderwijsinnovatie; in eerste instantie in de eigen vakgroep, al gauw voor het hele instituut. Het is juist daarom belangrijk dat docenten van de vakgroep Engels vooral lerarenopleiders (willen) zijn.

Tot slot doe je altijd mee in de gevarieerde werkzaamheden die het werken in een vakgroep met zich meebrengt.

Profiel

• Je bent een lerarenopleider Engels en hebt in ieder geval affiniteit met pedagogiek en (vak)didactiek.
  • Je hebt ervaring met:
    • het geven van lessen (ook vakdidactiek);
    • het ontwerpen van onderwijs (met hulp van onderwijs leertechnologie);
    • begeleiden van studenten (bij het doen van praktijkgericht onderzoek of tijdens stages).
  • Je hebt niet alleen een eigen visie op het beroep van docent Engels, maar ook op het opleiden van studenten aan een hbo-bachelor in een grote stad.
  • Je hebt een onderzoekende houding en integreert nieuwe inzichten, methoden en technieken in je eigen onderwijs.
  • Je hebt bewezen dat je ICT kunt gebruiken in je onderwijs.
  • Je hebt (recente) leservaring in het tweedegraads onderwijs Engels.
  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau, bent in het bezit van een masterdiploma en een eerste of tweedegraads lesbevoegdheid Engels.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging (D4 CAO-HBO). Het salaris bedraagt minimaal €2.769,32 en maximaal €4.892,31 (schaal 10/11) bruto per maand bij een volledige dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden, een aantrekkelijke pensioenregeling en stellen je in staat een goede balans te realiseren tussen werk en privé. Als lerarenopleider neem je in ieder geval deel aan het driejarige inductieprogramma dat voor lerarenopleider binnen IvL is ontwikkeld.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Claire Ohlenschlager, opleidingscoördinator voor inhoudelijke vragen, tel.nr 0651 379 590 of met Marcel du Chatinier, onderwijsmanager cluster Talen, voor andere vragen, telefoon 010-794 5959.

Sluitingsdatum: 8 november 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.