Menu Zoeken English

Lerarenopleider Economie (2x 0,6-0,8 fte)

Instituut voor Lerarenopleidingen

Het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL) wordt gevormd door de Pabo, de tweedegraads lerarenopleidingen en de masteropleiding Leren & Innoveren. Daarnaast biedt Post-hbo opleidingen aan zoals het Pedagogisch Didactisch Getuigschrift. IvL werkt samen met het kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Het IvL leidt startbekwame leraren op die beschikken over vakmanschap en meesterschap. Docenten van IvL zijn zich bewust van het feit dat ze leraar én lerarenopleider zijn. IvL wil een inclusieve leeromgeving bieden waarin studenten succesvol kunnen studeren.

Functie

Het cluster Mens en Maatschappij is met ingang van 1 september 2019 op zoek naar docenten Bedrijfseconomie, Algemene Economie en vakdidactiek. Je verzorgt onderwijs aan studenten in de voltijd- en deeltijdopleiding Algemene en Bedrijfseconomie. Het gaat daarbij om vakinhoudelijke en vakdidactische cursussen als ook een bijdrage in studieloopbaancoaching. Je begeleidt studenten bij de stages en bij het afstuderen. Je levert een bijdrage aan cursusontwikkeling en ontwikkeling van het curriculum als geheel. Je functioneert in een team en levert een bijdrage aan de verschillende fasen van de lerarenopleiding.

Profiel

 • Je hebt tenminste een tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor Bedrijfseconomie en of Algemene Economie;
 • Je hebt een passende masteropleiding of bent bereid deze te behalen;
 • Je hebt tenminste een paar jaar werkervaring als docent Economie in het VMBO en/of in het MBO;
 • Je beschikt over voldoende didactische en coachende vaardigheden en kunt voor de student een stimulerende leeromgeving creëren;
 • Je bent (en blijft) op de hoogte van de actuele vakinhoudelijke en vakdidactische inzichten, methoden en technieken.
 • Je hebt ervaring met en interesse voor ICT toepassingen in de klas.
 • Je hebt expertise op het gebied van onderwijsontwikkeling en kunt dan ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van curricula en programmaonderdelen;
 • Je bent werkzaam in een team en staat open voor de opbouwende kritiek van je collega’s;
 • Je bent flexibel, resultaat- en studentgericht;
 • Je bent bereid om, naast de werkzaamheden overdag, ook op andere momenten te werken indien de activiteiten daar om vragen;
 • Beschikken over een relevant netwerk in het onderwijsveld en maatschappelijke organisaties in een pre.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (D3 cao hbo) met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal €2.769,32 en maximaal €4.892,31 bruto per maand (schaal 10/11), bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Daarnaast ben je werkzaam in een team van veertien enthousiaste docenten die ieder vanuit hun eigen specialisatie een groep studenten opleidt tot collega.

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling. Detachering vanuit een andere onderwijsorganisatie is bespreekbaar.

Als lerarenopleider neem je in ieder geval deel aan het 3-jarige inductieprogramma dat voor de lerarenopleider binnen IvL is ontwikkeld.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen Anneloes de Vreeze-Vogelaar, onderwijsmanager bij het Instituut voor Lerarenopleidingen, telefoon 010-794 4386.

Het is ons streven de sollicitatiegesprekken te houden in de week van 22 juli en/of 26 augustus 2019.

Sluitingsdatum: 18 juli 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.