Menu Zoeken English

Lerarenopleider Cluster Mens en Maatschappij met als aandachtsgebied/specialisatie Digitale Didactiek (ICT in het onderwijs) (0,6-0,8 fte)

Instituut voor Lerarenopleidingen

Het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL) wordt gevormd door de pabo, de (leraren)opleidingen voortgezet onderwijs, de masteropleiding Leren & Innoveren en de afdeling Post-hbo.

Onze focus ligt op goed onderwijs in de bachelor opleidingen bieden zodat studenten dit mee kunnen nemen als leraar in opleiding. Het IvL leidt startbekwame leraren op die beschikken over vakmanschap en meesterschap. Het IvL is een kennisinstituut waar praktijkervaring en praktijkkennis elkaar ontmoeten.

Functie

De vacature voor lerarenopleider met een specialisatie op het gebied van digitale didactiek staat uit voor het cluster Mens en Maatschappij, waar de opleidingsteams Economie, Geschiedenis, Aardrijkskunde en Maatschappijleer onder vallen. Er wordt intensief samengewerkt en het onderwijs wordt vanuit een stevig onderwijskundig en (ortho-)pedagogisch perspectief uitgevoerd. De beroepsvoorbereidende vakken, waaronder ook de ICT leerlijn valt,  dragen in belangrijke mate bij aan de realisatie van de generieke kennisbasis en zullen de komende jaren een belangrijke rol spelen bij het verbinden van vakmanschap en  meesterschap. Wij zijn op zoek naar iemand die een voortrekkersrol kan vervullen (samen met anderen) op het gebied van digitale didactiek, zowel voor docenten alsook voor studenten, vanuit het principe ‘teach as you preach’. Daarnaast heeft de sollicitant bij voorkeur een kennisbasis van didactiek en/of pedagogiek.

Wat ga je doen?

 • Je verzorgt modulen op het gebied van lesgeven met digitale didactiek;
 • Je coacht studenten bij hun studievoortgang;
 • Je begeleidt studenten bij hun stage waar ook opdrachten omtrent digitale didactiek komen kijken en draagt zorg voor de beoordeling;
 • Je ontwikkelt samen met collega’s in verschillende teams kwalitatief hoogwaardig onderwijs.

Wat vragen wij van je?

 • Je bent in het bezit van een master bijv. Onderwijskunde / Leren en Innoveren / (Ortho)Pedagogiek;
 • Je hebt werkervaring in het vo en/of mbo;
 • Je beschikt over aantoonbare didactische kwaliteiten en een didactische bevoegdheid;
 • Je past moderne onderwijstechnologie als vanzelfsprekend toe in je lessen;
 • Je bent in staat studenten te begeleiden en te coachen in een competentiegerichte opleiding t.a.v. hun professionele en persoonlijke ontwikkeling;
 • Je creëert een motiverende en stimulerende leeromgeving voor studenten en collega’s waarin veel en op een gevarieerder wijze wordt geleerd;
 • Je bent innovatief, flexibel, samenwerkend, collegiaal en resultaatgericht.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (D3 CAO- HBO) van 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal €3.560,72 en maximaal €5.564,23 bruto per maand (schaal 11 of 12) afhankelijk van ervaring en opleidingsniveau), bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden, een aantrekkelijke pensioenregeling en stellen je in staat een goede balans te realiseren tussen werk en privé. Als lerarenopleider neem je in ieder geval deel aan het 3-jarig inductie programma dat voor de lerarenopleider binnen IvL is ontwikkeld. Detachering vanuit een andere onderwijsorganisatie is bespreekbaar.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Veerle van de Graaff, Coördinator Beroepsvoorbereidende Vakken, telefoon 06-48473729 of e-mail: v.m.m.van.de.graaff@hr.nl of met Anneloes de Vreeze-Vogelaar, onderwijsmanager cluster Mens en Maatschappij bij het Instituut voor Lerarenopleidingen, e-mail: a.m.de.vreeze-vogelaar@hr.nl.

Het is ons streven de sollicitatiegesprekken te houden in de week van 11 tot en met 15 november 2019.

Sluitingsdatum: 7 november 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.