Lerarenopleider Biologie (0,8-1,0 fte)

Instituut voor Lerarenopleidingen

Het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL) wordt gevormd door de pabo, de (leraren)opleidingen voortgezet onderwijs, de masteropleiding Leren & Innoveren, Unit Onderwijs & Educatie en vindt aansluiting met het kenniscentrum van Hogeschool Rotterdam. IvL is onderdeel van Hogeschool Rotterdam waar ‘Focus’ centraal staat in de visie op scholen.

Focus op wat écht belangrijk is en wat gezien kan worden als de kernopdracht van de hogeschool: goed onderwijs in de bachelor opleidingen.

Het IvL leidt startbekwame leraren op die beschikken over vakmanschap en meesterschap. De leeromgeving is uitdagend, innovatief en flexibel, doordat attractief en intensief onderwijs op maat wordt aangeboden. Het IvL is een kennisinstituut waar praktijkervaring en bewezen praktijkkennis elkaar ontmoeten.

Het uitgangspunt voor al ons handelen is: “Teach as you preach!”.

Dit is zichtbaar in vier kernwaarden die ons werk binnen het instituut inhoud en richting geven:

• Studentgericht,
  • Verbonden en betrokken,
  • Innovatief – extern georiënteerd,
  • Resultaat- en doelgericht.

Het instituut is verbonden aan een kenniscentrum. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Functie

Voor de Lerarenopleiding VO/BVE zijn wij op zoek naar een lerarenopleider Biologie.

Je houdt je vooral bezig met het verzorgen van vakdidactiek en vaklessen aan vol- en deeltijdstudenten. Het deeltijdonderwijs is op de maandag- of woensdagavond. Ook werk je aan onderwijsvernieuwing vanuit de vakgroep en verzorg je clusterbrede onderdelen zoals studieloopbaancoaching en stagebegeleiding. De opleiding Biologie bestaat uit een team van 10 docenten.

Profiel

• Je hebt een afgeronde masteropleiding Biologie en ruime ervaring met het vak in het voortgezet onderwijs;
  • Ervaring met het (V)MBO is een pré;
  • Vakdidactiek en de actuele ontwikkelingen binnen het biologieonderwijs behoren aantoonbaar tot jouw expertise;
  • Je bent in staat studenten te begeleiden en te coachen in een competentiegerichte opleiding in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling (ook tijdens hun stage);
  • Je bent in staat om voor de student een stimulerende leeromgeving te creëren en de student te enthousiasmeren en te motiveren;
  • Je bent innovatief, resultaatgericht en je kunt goed samenwerken.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een arbeidsovereenkomst van de duur van 1 jaar (D3 cao hbo) met uitzicht op onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal €2.769,32 (schaal 10) en maximaal €4.192,37 (schaal 11) bruto per maand bij een volledige aanstelling, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Als lerarenopleider neem je in ieder geval deel aan het 3-jarige inductieprogramma dat voor de lerarenopleider binnen IvL is ontwikkeld.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Janneke Verloop, vakgroepcoördinator Biologie, telefoon (06) 44234823 of met Jaap van Beijnum, onderwijsmanager cluster Exact, telefoon (06) 38264808

Gesprekken vinden plaats in de week van 8 juli 2019.

Sluitingsdatum: 7 juli 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.