Het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL) wordt gevormd door de Pabo, de tweedegraads lerarenopleidingen en de masteropleiding Leren & Innoveren. Daarnaast biedt Post-hbo opleidingen aan zoals het Pedagogisch Didactisch Getuigschrift.  IvL werkt samen met het kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Het IvL leidt startbekwame leraren op die beschikken over vakmanschap en meesterschap. Docenten van IvL zijn zich bewust van het feit dat ze leraar én lerarenopleider zijn. IvL wil een inclusieve leeromgeving bieden waarin studenten succesvol kunnen studeren.

Functie

Voor de Lerarenopleiding Biologie zijn wij op zoek naar lerarenopleider wegens zwangerschapsvervanging.

Je houdt je vooral bezig met het verzorgen van vakdidactiek- en vaklessen aan vol- en deeltijdstudenten. Ook werk je aan onderwijsvernieuwing vanuit de vakgroep en verzorg je studiebrede onderdelen zoals studieloopbaancoaching en stagebegeleiding.

De opleiding Biologie bestaat uit een enthousiast team van 14 docenten en kenmerkt zich door kleinschaligheid en betrokkenheid bij de student.

Profiel

• Je hebt een afgeronde masteropleiding Biologie en ruime ervaring met het vak in het voortgezet onderwijs;
  • Ervaring met het (V)MBO is een pré;
  • Vakdidactiek en de actuele ontwikkelingen binnen het biologieonderwijs behoren aantoonbaar tot jouw expertise;
  • Je bent in staat studenten te begeleiden en te coachen in een competentiegerichte opleiding in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling (ook tijdens hun stage);
  • Je bent in staat om voor de student een stimulerende leeromgeving te creëren en de student te enthousiasmeren en te motiveren;
  • Je bent innovatief, resultaatgericht en je kunt goed samenwerken.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een half jaar (D-4 CAO-HBO). Het salaris bedraagt minimaal € 2.769,32 (minimum schaal 10) en maximaal € 4.892,31 (maximum schaal 11) bruto per maand bij een volledige aanstelling, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden, een aantrekkelijke pensioenregeling en stellen je in staat een goede balans te realiseren tussen werk en privé.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Emma Versteegh, vakgroepcoördinator Biologie, per mail E.A.A.Versteegh@hr.nl of met Jaap van Beijnum, onderwijsmanager cluster Exact, telefoon (06) 38264808.

Sluitingsdatum: 15 november 2019.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.